Valken 1 verrast met zege op Always Forward

Na de ongelukkige nederlaag van vorige week tegen Wherevogels, stond er deze zondag opnieuw een zware pot op het programma. Always Forward uit. Weer een ploeg met ambities naar boven. Waarom ook niet? Het aantal jeugdleden overstijgt het totale ledenaantal van De Valken. Er is een trainer aangesteld die niet voor een appel en een ei langs de lijn staat. Er kwam een karrenvracht aan spelers van naburige verenigingen. Kortom, genoeg redenen om de ploeg hoog in de schatten in de Valkentoto. Gezien mijn klassering kunt u al raden dat dit scenario nog niet helemaal is uitgekomen, maar voor Valken zou het hoe dan ook een lastige kluif worden.

Valken zou de wedstrijd aantreden zonder een gebruikelijk waslijstje aan afwezigen. Edwin V. zal waarschijnlijk niet meer in actie komen dit seizoen vanwege een pijnlijke enkel. Mats, laten we hem nog eens noemen, maakt wekelijks braaf zijn rondjes op de trainingsavonden, maar zal pas na de zomer weer aansluiten. Dan hadden we nog “kleinere” gevalletjes van Jelle (knie) en Chris (hoofdwond). Laatstgenoemde begon wel op de bank, maar zou alleen bij noodgevallen ingebracht worden. Wie er wel was, was onze nieuwe doelman Paul. Het blijft nog even wennen voor de vaste volgers.

De warming-up beloofde veel vuurwerk. Met ruim 100 DB schalde de housemuziek over het Venenlaankwartier. Op zich is opzwepende muziek tijdens het inspelen wel leuk. Alleen die herrie die nu op spelers en binnendruppelend publiek neerdaalde zal voornamelijk voor gehoorschade hebben bezorgd en niet voor adrenaline. Het veld zag er uit alsof al heel voetzoekers waren afgestoken. Hiermee vergeleken was ons eigen hoofdveld een biljartlaken. Nadelig voor ons zo beruchte verfijnde positiespel…

Valken nam zoals afgesproken een afwachtende houding aan. De underdog voelde zich niet geroepen om het heft in handen te nemen. Forward daarentegen, probeerde met veel combinatiespel en druk naar voren de Hemmer muur te slechten. Dit lukte aanvankelijk niet, maar gedurende de 1ste helft waren er toch een kansjes voor de thuisploeg. Eenmaal had het hiervoor de hulp van onze doelman nodig. Een terugspeelbal werd door hem verkeerd (lees: niet) geraakt en dreigde in doel te rollen. Gelukkig was Rens zo alert om de bal tot corner te verwerken. Paul, liet zich ook in positieve zin gelden, toen hij een kopstoot katachtig uit de hoek ranselde.

Maar goed, de kansen waren eigenlijk op een halve hand te tellen en echt veel angstzweet ontwikkelde zich niet op de Hemmer voorhoofden. In balbezit was het evenwel minder fraai bij Valken en omdat Forward slordiger werd, werd de wedstrijd qua schouwspel er niet aantrekkelijker op. Valken had hier maling aan en probeerde met spaarzame aanvallen toch een doelpuntje te stelen. De beste kans was voor Lennard die het aluminium raakte met een mooi schot vanaf hoek zestien.

Na rust werd het spelniveau er niet beter op. Forward wilde wel, maar kon eigenlijk geen vuist maken. Valken speelde beheerst, liet zich niet uit de tent lokken en bleef gedisciplineerd in positie spelen. Helemaal foutloos ging dit niet. Opnieuw was het Paul die een zeldzame mogelijkheid van de thuisploeg onschadelijk maakte door een diagonaal schot naast te tikken.

Halverwege 2de helft volgde een vervelend incident. Een op het oog onschuldig duel bij de zijlijn gaf voor Rob een naar vervolg. Hij kreeg een knietje in de miltstreek en moest voor alle zekerheid ter observatie naar het ziekenhuis.

Hoe naar deze gebeurtenis ook was, voor Valken kwam het niet slecht uit. Na de onderbreking nam de Roodgroene trein opeens het heft stevig in handen. Nobi opende het bal met een knappe volley vanaf een metertje of 20 die via doelman en lat over ging. Daarna volgde een flink aantal corners en vrije trappen die vrijwel allemaal tot onrust leidden in de Forward defensie. Uiteindelijk viel uit 1 van die corners de inmiddels verdiende 0-1. Rick kopte krachtig raak.

De slotfase ving aan en Valken verdedigde met zelfde discipline en passie als in de 80 minuten daarvoor. Forward probeerde wel een slotoffensief te ontwikkelen, maar slaagde nimmer om Paul te bedreigen. In de lange blessuretijd zorgde Lennard uiteindelijk voor de bevrijdende 0-2 na een interceptie van Rick.

Zo won Valken verrassend de uitwedstrijd bij Forward. Een mooie, maar ook noodzakelijke overwinning. Kwiek won namelijk van Winkel en is op 16 punten gekomen. 6 punten daarboven vinden we onze helden terug. Komend weekend kan Valken zich officieus veilig spelen. Zaterdag moet worden aangetreden tegen De Rijp in de eigen arena. Maandag moet worden afgereisd naar Abbekerk voor een duel tegen ALC. 2 tegenstanders die ook in het rechterrijtje bivakkeren. Als Valken hetzelfde kan opbrengen als het in de laatste 3 wedstrijden dan kunnen we ons opmaken voor een mooi paasweekeinde.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 14-09-2024
Ochtend
Isabel/Nancy - Anita
Middag
David Homan / Jelle Bleeker
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Niels Laan, 07-09 (54 jaar)
Maarten van Warmerdam, 09-09 (16 jaar)
Tim Weverink, 09-09 (16 jaar)
Copyright © 2024 De Valken