Helden ondanks prima 1e helft kansloos tegen kampioen

Na de kansloze nederlaag van een week geleden stond er vandaag een nieuwe beproeving te wachten.

Koploper Always Forward kwam op bezoek. Forward is de enige formatie die tot dusver al hun partijen in winst wisten om te zetten. In de uitwedstrijd verkochten we onze huid echter duur en dienden de wit-zwarten door de scheidsrechter geholpen te worden met een omstreden strafschop. De strafschopveroorzaker destijds was Ivo. Hij was er vandaag, net als Dennis D. en Jeroen niet bij.

Dat betekent de terugkeer van de twee routiniers Dennis en Doelman. Beiden begonnen als wissel. Dennis nam de vlag ter hand maar haakte na een twintigtal minuten al af toen hij zijn enkelblessure weer voelde opkomen. Doelman speelde een tiental minuten in de eerste helft en keerde helaas ook in het tweede bedrijf niet meer terug. Ook zijn blessure aan de rug blijft hem parten spelen.

In de eerste helft speelt Valken prima mee met de gedoodverfde kampioen. Dat resulteert niet echt tot grote kansen. Slechts wat schoten van afstand van Rowan, Freek, Martin en een vrije trap van Doelman doen de keeper niet schrikken. Dat we dan toch met 0-2 achter komen mag gerust een domper worden genoemd. De inzet was namelijk prima en op basis van strijd had een gelijkspel terecht geweest. Maar helaas, die regel moet nog worden ingevoerd.

Aan de scheidsrechter ligt het niet. Voor rust Adri v/d Marel die een spoedje tussendoor had. Na rust komt Peter Bakker van het C-stadion aflopen en laat het 3e zonder scheidsrechter verder ballen :). Beiden hadden geen moeite om het duel in goede banen te leiden.

Na rust is het snel over. Al krijgen we nog wel wat hele kleine kansen, onder meer door het goede spel van Rens vandaag die Rowan en Niels een aantal keren kansrijk voor de keeper zet. De ballen gaan er helaas niet in. En na een tiental minuten is het verzet gebroken. Conditioneel worden we helemaal stuk gespeeld en kan de Hoornse formatie uitlopen naar 0-7.

Opnieuw een grote nederlaag, helaas, maar het is niet anders. Nog een vijftal duels te gaan, maar of we ze allemaal spelen.. Voor nu staan vast: 2 duels, thuis tegen Grasshoppers (15 april) en Zouaven (22 april). Het thuisduel tegen MOC en de uitpartijen naar DWB en KGB staan (nog) niet op het programma.