Valken 5 wint van de koploper

Een mooie wedstrijd in het verschiet. Vandaag tegen de koploper KGB 8. Ik had al aan 1 van de spelers van KGB 2 weken verteld dat we op stoom waren, helaas hun ook vertelde hij dus het zou een spannend duel moeten worden

Aan het begin van de competitie gaf ons team teveel weg. We stonden 2-0 voor en wisten het toch te presteren om in Bovenkarspel met 4-3 te verliezen.

Dit was de dag dat alles rechtgezet moest worden. We moesten zeker met een andere instelling het veld in gaan dan tegen Moc anders werden we afgemaakt

De wedstrijd begon al goed. Na een uitstekende voorzet vanuit een corner kopte Joost te Koning prima in. 1-0. Joost was echt de allesheerser, op het moment dat het spannend dreigde te worden zette Joost een prima sliding in en was het probleem opgelost.

De wedstrijd was erg spannend, voor beide doelen gebeurde het 1 en ander. Een tijdje later een aanval van KGB, een voorzet die denk ik door keeper Rob wel weggetikt kon worden, helaas gebeurde dit niet waardoor een andere speler van KGB kon intikken.
Voor de rest geen slecht woord over onze keeper want Rob heeft ons ook prima in verschillende situaties gered.

Aan het eind van de eerste helft kwam het. De bescheiden mid mid Mark Ruiter kwam opzetten legde aan en schoot de bal verwoestend hard in de linker kruising. Heerlijk met 2-1 in de rust in

De tweede helft ging ook lekker, na een goede aanval werd Mattie onderuit getrokken en scheidsrechter Vroling gaf een penalty. Normaal nam ik ze maar ja mijn vrienden en ouders keken het was een crusiaal moment en ja Maarten had de pingel al een paar keer aan mij overgelaten dus ik dacht nu mag hij het wel doen. Maarten faalde niet en was het 3-1.

Niet veel later scoorde de spits van KGB uit een makkelijk gegeven pingel. Die gast heeft in 2 duels al 3 pingels weten te versieren. Voor de rest vond ik de scheids prima fluiten. Veel KGB spelers met een grote mond die hij netjes iedere keer 5 minuten eruit stuurde. Gelukkig houd ons team dit seizoen mooi de kaken op elkaar zodat we mooi met 11 man in het veld kunnen blijven staan.

Ik vond dat we een prima prestatie hebben geleverd. Er was volop strijd en passie en het lijkt wel of het talent van ons team pas nu naar voren komt. Nu 6 wedstrijden op rij gewonnen hopelijk houden we dit vol tot het eind van het seizoen