Verslag uitje Valken 2

Eindelijk was het dan zover……………………het veelbesproken uitje van Valken 2.

De voorpret alleen al was fantastisch want het was Jos die de organisatie van het geheel op zijn conto wilde schrijven en dat ook geweten heeft!

Het regelen van een boot, aanmeerplaats, voedsel, drank, restaurant en communicatie bleek toch wel een hele opgaaf te zijn en natuurlijk werd daarbij onze grote kale teddybeer Jeen Kersten ingeschakeld om Jos te ondersteunen.

De dagen ervoor werd Jos bedolven met vragen over wat we gingen doen, aanvangstijd, indeling van de dag enz, enz.

Omdat Jos ook nog tussendoor moet golfen, wijn moet drinken, moet spelen in een band, klanten een poot moet uitrukken en tevens nog ergens een gezin heeft die hij moet onderhouden, was het een druk weekje voor onze grote vriend.

Het weer was natuurlijk al de hele week nat en onbestendig, maar op de dag des oordeels kregen we van onze lieve heer een droge, maar (zeer) koude dag voorgeschoteld waar prima mee te leven was! (in de zon Ibiza en in de schaduw de Noordpool)

Een ieder (Paul, Niels 1, Niels 2, Tjeerd, Rens, Wessel, Edwin 1, Michiel, Wietse, Jelle, Edwin 2, Tim, Koos en ondergetekende) werd om 14:30 uur in Amsterdam centraal verwacht alwaar wij opgehaald zouden worden door Jeen om richting boot te gaan lopen.

Jos was samen met Jeen en David in de vroege ochtend al naar de boot gereden met het benodigde proviand (lees = bier en chips).

Helaas was Jeen al onder de olie en kregen we alleen een adres waar we ons heen moesten begeven! Het adres zal vele lezers doen schrikken want het ging om De Oudezijds Voorburgwal ook wel een beruchte stokoude hoerenbuurt genoemd.

Om 14:40 uur arriveerde bovenstaande toppers bij de boot waar onze kapitein Jos ons welkom heette! (zie foto)

Direct werd ons een heerlijk koud biertje aangeboden en koud waren ze!!

De heren hadden bij Hoogland Vis BV een zak ijs gehaald en daar de blikjes bier in gedaan!
Nadat iedereen zijn plekje had gevonden kon de bootreis beginnen.

Jos ging vol goede moed van start en met behulp van zijn vaarbewijs en een grachtennavigatie kon het niet mis gaan! (of……..?)

Zoals ik al eerder beschreef was het met het zonnetje op ons bolletje (lees = Jeen) heerlijk vertoeven op ons cruiseschip!

Met een heerlijk techno muziekje op de achtergrond hadden we buitengewoon veel bekijks, maar Jeen gaf aan dat dat allemaal voor hem was……………………………..

Na een klein uurtje begonnen de eerste zich af te vragen wanneer en waar de steeds zwaarder wordende blaas geleegd kon worden……..

Dat werd snel duidelijk, onder een grachtenbrug terwijl we iets vaart minderden hahaha(zie foto)

Het kon de pret niet drukken en ook de chips werd gevonden en veel genuttigd!
Jos had wat moeite met de bochten, maar dat lag aan van alles behalve aan Jos…………..

Waar horen we dat toch elke week vaker…………………………….

De drank veranderde sommige aanwezigen in baldadige snuitertjes, maar ach het is ook wel de grote stad natuurlijk he!! Na enkele biertjes te hebben genuttigd begon Tjeerd een beetje groen en geel te zien en koos ervoor om even een stukje met de benenwagen af te leggen zodat we elkaar elders weer zouden treffen.

Sommige onder ons vonden het zeer verdacht omdat we net langs een paar rode lampen waren gevaren……………………………………………………..

Andere konden bier en zon niet combineren en vielen in slaap…….(zie foto!)

We weten nog steeds niet of de grachtennavigatie niet goed was of dat Jos het gewoon beter wilde weten, maar opeens kwamen we in een doodlopende gracht terecht waarbij we de omwonenden gewoon konden horen lachen. Met een werkelijk prachtige kap en draai beweging lag Jos zo weer andersom en vervolgde de juiste route. We kwamen uiteraard van alles tegen, een man zonnend in een stoeltje aan de rand van zijn ark die vol met zijn vinger 20 seconden in zijn oor zat te wroeten.

Op de vraag “heb je misschien een schep nodig?” kregen we van de man een welgemeende middelvinger terug!!

Geheel onverwachts zagen we voor een kroeg aan een tafeltje een gerespecteerd Valken aanhanger/speler zitten genietend van de zon en een biertje.

De hilariteit was groot, maar wegens privacy redenen zal zijn naam niet genoemd worden.

Het was weer tijd voor een pisstop en we vonden een Amsterdams kruispispunt dus Jos meerde aan en de blaasjes werden geleegd onder de geur van lavendel en kaneel (lees = gore pislucht)

Edwin Hoffer molde nog even een fiets en stond pardoes met een zadel in zijn hand. David wilde vervolgens wegrijden “zonder zadel”, maar we konden hem tegenhouden.

We vervolgden onze route en na enkele foute keuzes van Jos kwamen we toch nog voor het donker aan bij het restaurant aan de overkant van het IJ in Amsterdam Noord.

Voor het aanmeren bij het restaurant staat een flinke boete en daarom deden we net alsof we niet konden lezen (zie foto)

In een oude loods vol met troep en spinnenwebben voelde de één (lees = David) zich thuis en de ander (lees = ondergetekende) niet echt helemaal.
Nadat Wietse nog even een biljartbal wilde terugkoppen vanaf één hoog konden we ons voor en hoofdgerecht bestellen bij een leuke vrouwelijk bediende waar Jeen zijn oog op had laten vallen!
Zij ook op Jeen, maar dat kan bijna niet missen natuurlijk!

De keuzes waren van een andere planeet bestaande uit ontplofte ui, Black An(g)us, Mosselen uit het IJ, enz, enz.

Ondanks het ontbreken van gebakken aardappeltjes, frietjes of ietwat groente, was het allemaal van prima kwaliteit en konden we de desserts gaan bestellen waarbij de “Hemelse Modder” behoorlijk in trek was! De meeste onder ons moesten aan Jos denken bij het zien van de bruine kwak op een wit bordje en waarom snap ik nog steeds niet hahahaha

Inmiddels was Wietse ingedommeld, maar bleef met zijn mond aan een glas bier hangen zodat er niets verloren ging!

Nadat we allemaal de wijn van Jeen en Jos hadden betaald konden we onze (water)weg weer vervolgen.

Na het instappen van iedereen lag er opeens een wisser in het water die bij de boot hoorde, maar toen Jos vroeg welke eikel dit gedaan had bleef iedereen helemaal stil.

Jos wist het nog niet, maar ik vertelde hem dat net als bij mij thuis er kleine blauwe mannetjes met een wit mutsje zijn die dat doen als je even niet kijkt!!

Omdat Jeen bekend staat als kindervriend had hij in het restaurant uit het “kinderhoekje” een boekje “geleend” zodat er, zoals hij thuis bij David doet, een verhaaltje voorgelezen kon worden.

Ondergetekende nam de verantwoordelijkheid en iedereen kwam netjes in een kring om mij heen zitten waarbij sommige de duim in de mond staken.

Het verhaal heette “De Koekeman” en was best heftig voor sommige aanwezigen (lees = Wessel, Tim)
De details (filmpje) van dit prachtig voorgelezen verhaal zijn overigens te vinden op youtube!!

Opeens moesten we weer aanmeren omdat Jeen iets moest ophalen uit zijn auto.
Omdat de kade best hoog was en Jeen iets minder lenig op dat moment, scheurde zijn broek totaal van voren tot achteren!!

Nadat Jeen weer terug was en we wilde wegvaren zagen we opeens in een gebouw op 5 hoog dat een meid/vrouw haar broekje/rokje helemaal liet zakken………………………………
De mannen om mijn heen gingen als dolle honden tekeer en de dame in kwestie herhaalde haar actie nogmaals waardoor er een massahysterie ontstond met hormonen die de boot uit wilde springen!

Een heerlijke terugreis over het IJ en door de donkere grachten was werkelijk fantastisch en zal men niet snel nogmaals meemaken.
Na het aanmeren zijn we nog even met z’n allen, dachten we, naar een kroeg op de wallen gelopen om daar nog een biertje te nuttigen!
Vervolgens kwamen we erachter dat Koos er niet meer bij was! Hij was er tussenuit geknepen of ergens naar binnen gegaan??

We wisten het niet en hij nam ook zijn telefoon niet meer op.
Tegen middernacht liepen we richting centraal en wat er vanaf toen weer allemaal gebeurde…………

Toen de trein arriveerde liep de machinist langs ons en vroeg Paul aan hem of hij op zijn fluitje mocht blazen, maar ook eigenlijk wel eens voorin wilde zitten.

De machinist was er één uit duizenden en zei “ja” op de vraag van Paul!! Paul ging mee en zagen we niet meer terug!

Allemaal de trein in, maar omdat ik om klokslag 00:00 muur jarig was geworden werd er in de trein en in de “stiltecoupe” keihard voor me gezongen door alle aanwezige!!

Een mooi cadeau, bestaande uit heel veel krasloten, werd mij overhandigd en ik vond het allemaal al fantastisch.

Maar het kan gekker………………………………………..we kregen al foto’s vanuit de cockpit toegezonden van de gebroeders Dalmulder (intussen was Jos ook naar de machinist gelopen!!) die de trein aan het besturen waren hahahahaha.

Het mooiste verjaardagscadeau, tot aan dat moment, moest nog komen………………………..
Toen we bijna in Hoorn arriveerde galmde de stem van Jos uit de speakers door de hele trein: “dames en heren we naderen het station van Hoorn en hierbij willen we Peter Haars feliciteren met zijn 47e verjaardag” hahahaha we lagen echt in een deuk van het lachen en verbazing dat hij dat weer voor elkaar had gekregen.

Het was een einde van een prachtig uitje waarbij veel dank uitgaat naar Jos en Jeen die er veel tijd hebben ingestopt zodat het een geslaagde dag kon worden!

We hebben laten zien een mooie groep te hebben die volgend jaar bijna intact zal blijven en hopen dan ook dat Rens, Wilco en Tim hun beslissing zullen terugdraaien!!

Uiteraard zal ik in bovenstaand verslag veel vergeten zijn te vermelden dus nodig ik alle aanwezigen uit om hieronder te reageren en mijn verslag aan te vullen!!!!

Aanstaande zondag nog een potje voetballen in en tegen Obdam (Victoria-O).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 14-09-2024
Ochtend
Isabel/Nancy - Anita
Middag
David Homan / Jelle Bleeker
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Niels Laan, 07-09 (54 jaar)
Maarten van Warmerdam, 09-09 (16 jaar)
Tim Weverink, 09-09 (16 jaar)
Copyright © 2024 De Valken