Valken sluit positief af en snelste doelpunt van seizoen!!!

En dat was de laatste………………………………………………

Vanwege ons uitje van 12 mei werd deze wedstrijd verzet naar 20 mei en dat hebben we geweten!
Met een aaneenschakeling van buien en 4 toeschouwers (allen van De Valken) langs de kant konden we gerust spreken van een prachtige ambiance!

Tijdens de warming-up was er al een duidelijk verschil te zien want waar wij een toch aardig serieuze warming-up op de mat legde, waren onze tegenstander hun keeper aan het afschieten zonder enige bedoeling.

In de laatste 5 minuten voor de wedstrijd nog even een peptalk waarin de nadruk lag om het seizoen positief af te sluiten en dat de verschillende warming-ups geen garantie voor de toekomst zou geven!
Jos en ik waren het erover eens dat er snel gescoord moest worden om ze meteen alle illusie af te nemen.

Vanaf de aftrap een leuke aanval en welgeteld 35 seconden later lag de bal al achter de keeper van Victoria-O.
Het was Jos zelf die de laatste (harde) trap mocht geven en het net deed bollen 0-1.
Zoals wel vaker dacht iedereen aan een walk over, maar vooraf had ik duidelijk gemeld dat de voorhoede van hun een gevaarlijke was want ze hadden er 20 meer gemaakt dan ons terwijl ze onder ons stonden op de ranglijst!
En na de 0-1 kwam Victoria dan ook beter in hun spel en werden hun spitsen met lange halen snel bereikt en waren ook zeer gevaarlijk.
In de 24e minuut was het dan zover en de bal lag achter Edwin 1-1.
Een beter voetballend Valken kreeg geen grip op de gevaarlijke lange balen en uittrappen van de keeper en ook de 2-1 was in de 37e minuut een feit!!
Dat Rick Raven 20 wedstrijden heeft gewacht om echt effectief te zijn is jammer, maar vandaag lukte het dan toch eindelijk en de 2-2 en de 2-3 in de 40e en 42e minuut kwamen dan ook van zijn voeten!
Gelukkig dan toch de rust in met een voorsprong zou je denken, maar………………………………helaas dacht de handige spits daar anders over en na balverlies van onze rechtsback (geen naam ivm privacy speler) was het kwaad geschied en gingen we rusten met een 3-3 stand!!

In de rust was iedereen het ermee eens dat er bij balverlies en bij de lange ballen door ons middenveld sneller omgeschakeld moest worden om de tweede bal te hebben en vanuit dat moment weer een snelle omschakeling naar de aanval.

Vanaf de aftrap een feller Valken, maar echte kansen ontbraken nog.
Tot in de 64e minuut toen wederom Rick Raven de stand naar 3-4 tilde met een hard en droog schot.
Vijf minuten later was het Jos die over rechts goed doorging richting de keeper en waar iedereen hoopte, maar dat heeft geen zin, dat hij de bal simpel op Rick zou afleggen, schoot hij zelf binnenkant paal raak en was de stand 3-5.
Het mooiste moment van de wedstrijd kwam echter in de 74e minuut toen Rick als doorgebroken speler werd vastgehouden en er een vrije trap gegeven werd op een meter of 35 van het doel.
Uitgerekend onze jongste telg Kees Kok riep tegen de omringende spelers om snel de bal neer te leggen en………………………………..hij trapte de bal met veel gevoel prachtig over de lange keeper en ………………….spatte helaas uiteen op de lat!!
Het geeft nogmaals aan dat Kees klaar is om aankomend seizoen definitief de stap te maken naar de senioren!
Rick lag intussen aan het (water)infuus en klaagde steen en been, maar de lol was er nog niet af want in de 80e minuut maakte Rick nog eenmaal een lange rush over links en kegelde de bal tussen de benen van de keeper door en de stand was een mooie 3-6.

Over de scheidsrechter van vandaag kan ook een apart verslag over geschreven worden want dit was de juiste man op de juiste plaats.
Er stond vandaag werkelijk niets op het spel en we troffen dan ook een scheids die daar prachtig bij aansloot en af en toe prachtige uitspraken had tegen vriend en vijand!
Bij het op afstand zetten van de muur: “naar achteren, wegwezen”
Bij het vragen om een vrije trap: “volgende week weer”
Bij het niet zien van buitenspel: “ik heb geen achteruitkijkspiegels op mijn hoofd”!!

Al met al een prima afsluiting en een positieve en uitgelaten sfeer in de kleedkamer waarbij men tot de conclusie kwam dat Jeen zijn beste wedstrijd speelde (hij was een weekendje weg) en Mike niet te laat was vandaag (hij was aan het tennissen!).

Een samenvatting van het afgelopen seizoen zal spoedig volgen!