Eerste (beker) succes is binnen voor Valken 1

Na vorige week de eerste (oefen) wedstrijd te hebben gespeeld was het vandaag met een bekerwedstrijd tegen Wieringerwaard toch even iets meer voor het “echie”!

Met de hoofdtrainer nagelbijtend op een camping in Frankrijk stond ondergetekende vandaag langs de lijn en dat allemaal onder tropisch omstandigheden.
Omdat buiten de hoofdtrainer nog een stuk of 10 spelers ergens het buitenland onveilig maken was het met 13(!) man, waaronder twee net teruggekeerde vakantiegangers (Nobi en Niels.K), behoorlijk minimaal.
Omdat ook beide keepers niet aanwezig waren stond de jeugdige Mike Hoffer op doel en deed het prima!

Na een praatje voor de wedstrijd waarin we vooral in de laatste linie moesten improviseren (Rob en Erik centraal achterin!), gingen we vol goede moed het veld op.
Na 40 seconden was het duidelijk dat Wieringerwaard geen zin had om cadeautjes te geven en stond de 1-0 al op het scorebord……..
Na 6 minuten was het nogmaals raak en keken we, overigens door twee prachtige onhoudbare doelpunten, tegen een 2-0 achterstand aan!
Daarna kantelde de wedstrijd en kregen we de volledige controle in handen.
Het creëren van kansen was geen probleem, maar enig fortuin ontbrak nog….. tot in de 36e minuut de 2-1 werd gemaakt door onze nieuwe aanwinst Rick Roozendaal.
In de 44e min een aanslag op Rob en de gemoederen laaide even op….. uit de genomen vrije trap ontstond een mooie aanval die prima werd afgerond door Roan en zo gingen we rusten met een 2-2.

In de rust Jeen en Robert gewisseld voor Nobi en Niels die het duo centraal achterin afloste en zij konden doorschuiven naar het middenveld.

Valken gaf helemaal niet meer weg speelde steeds beter waardoor de kansen vanzelf kwamen.
Een prachtige aanval die met een mooie pass van Erik op Rick en vervolgens keurig breed werd gelegd op de mee opgekomen Rob betekende de 2-3.
Met nog 17 min op de klok werd de wedstrijd op slot gegooid door nogmaals een doelpunt van Rob 2-4.
De wedstrijd werd uitgespeeld en de overwinning was een feit!

Een resultaat die we als team hebben bereikt door voor elkaar te werken, positief te zijn en ook vooral omdat de wil om te winnen aanwezig was!

Al met al een prima begin in de KNVB beker en met nog een aantal (basis) spelers die nog moeten terugkomen een positief vooruitzicht!