Valken 1 is een paar maatjes te groot voor HSV Sport zat.

Mijn vuurdoop als reporter voor het seizoen 2012-2013. En wat voor 1. Het betreft de bekerwedstrijd tegen HSV Sport zat. Op papier geen bijzondere tegenstander, aangezien de ploeg net is begonnen en instapt op het laatste niveau op de zaterdag.

Valken miste nog een aantal potentiƫle basiskrachten, maar coach Mario kon wel een beroep doen op 18 spelers, waarvan hij er 15 opriep. Zo komt er eindelijk wat lijn in een rommelige voorbereiding. Toch was de stemming positief na de aardige teamprestatie tegen Wieringerwaard.

De 1ste helft leek er nog enigszins sprake van een wedstrijd. Valken speelde slordig en liet HSV opvallend veel aan de bal. De thuisploeg had een foutje van de tegenstander nodig om op 1-0 te komen. Rick kwam gelukkig in balbezit. Hij vond vervolgens Mark die alleen voor de keeper geen fout maakte.

Rob kreeg de ideale gelegenheid om de score te verdubbelen. Zijn pingel werd te slap ingeschoten en de rebound, die nog makkelijker leek, schoot hij tegen de lat.

Roan kende meer geluk. Zijn mislukte voorzet caramboleerde via de paal en de doelman in de goal. Verder waren er ondanks de vele foutieve passes nog voldoende kansen om de score uit te breiden. De schade voor HSV bleef beperkt tot 2-0 tot de rust.

Na de rust sijpelde de krachten bij de tegenstander weg. Valken had iets meer lucht en profiteerde optimaal van de geboden ruimte. Ik zal niet ieder doelpunt uitvoerig beschrijven. Leuk om te vermelden is dat Wietse de Groot liefst 2x scoorde. Niet slecht voor de rechtsachter van het 2de. Wellicht hebben wij een nieuwe spits gevonden.
De doelpunten: 3-0 Rob; 4-0 Mark D., 5-0 Rick R, 6-0 Erik, 7-0 en 8-0 Wietse en 9-0 Roan. De 10-0 kwam niet, ook omdat nog vele kansen werden gemist.

Zijn we wijzer geworden? NEE
Alle respect voor de tegenstander. Maar voor Valken waren de mannen geen partij. Maakt ook niet uit. Gelukkig bleven ze sportief tot het einde van de ongelijke strijd.

Dinsdag 19:00 volgt de cruciale wedstrijd uit bij Nieuwe Niedorp. Waarschijnlijk is een gelijkspel voldoende voor het halen van de volgende ronde.