De Valken bekert door

Zoals u ongetwijfeld al heeft vernomen heeft De Valken met de nodige moeite de volgende ronde van het bekertoernooi gehaald. Een zwaarbevochten 1-1 bij Nieuwe Niedorp was voldoende om de tegenstander op doelsaldo achter zich te laten.

Op papier leek de thuisploeg een te nemen horde. Niedorp won weliswaar de eerste 2 wedstrijden, maar deed dit met minder overtuiging dan De Valken. Er werd dus met het nodige vertrouwen naar het duel uitgekeken.

Dat lag na 15 minuten wedstrijden toch even anders. Niedorp begon agressief en zette Valken direct onder druk. Het mag een wonder heten dat dit niet meteen tot doelpunten leidde. De paal bracht redden en ook Paul was een sta in de weg. Halverwege lag de bal er toch in toen uit een corner de bal vlak voor Paul plots voor de voeten kwam van een Niedorp speler die met dit buitenkansje wel raad wist.

Deed Valken dan helemaal niets? Nou nee, want Mark had uit de enige geslaagde aanval in het eerste half uur de paal geraakt.

De wedstrijd kantelde wat in Hemmer voordeel qua veldspel. Toch ontsnapte de Valken nog eenmaal toen een Niedorp speler een vrije doortocht kreeg richting Paul. Gelukkig wist de doelman de aanvaller zover naar buiten te drijven dat van een schot op doel niets meer terecht kwam. Het aantal roodgroene pogingen was op 1 hand te tellen. Hoewel enkele keren van dreiging sprake was, zou het teveel eer zijn om hier iets specifieks over te melden.

De 2de helft zette de ommekeer zich door. Valken had veruit het meeste balbezit. Tot veel kansen leidde dit niet, maar van Niedorp had de ploeg niets meer te duchten. Verder dan mislukte voorzetten, halve schoten en zelfs mistrappen kwam de uitploeg niet.
Het overwicht leek dus tot niets te leiden tot invaller Lennard als een duveltje uit een doosje een “voorzet” van Sam promoveerde tot doelpunt.

In de slotminuut moest Paul nog eenmaal handelend optreden. Hij ontsnapte hierbij aan een kaart en strafschop. Bovendien kon hij de hulp van Nobi op de doellijn goed gebruiken. Met het nodige fortuin werd de noodzakelijke 1-1 uit het vuur gesleept.

Goed. Het was niet zo best wat Valken liet. Met name de eindpass was vaak onnauwkeurig en vooral het eerste deel van de wedstrijd werd geen 2de bal of duel gewonnen. Dan is het tegen elke ploeg moeilijk voetballen en dus ook tegen een mede-4de klasser. Laten we positief eindigen. Nieuwe Niedorp heeft zelfvertrouwen getankt voor hun debuutwedstrijd komende zondag en De Valken behaalde het minimaal gewenste resultaat. Op naar DWSM uit of HBOK thuis.

Om er maar wel een clicheetje in te gooien op deze woensdagavond: het zal zondag tegen Hauwert beter moeten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 14-09-2024
Ochtend
Isabel/Nancy - Anita
Middag
David Homan / Jelle Bleeker
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Niels Laan, 07-09 (54 jaar)
Maarten van Warmerdam, 09-09 (16 jaar)
Tim Weverink, 09-09 (16 jaar)
Copyright © 2024 De Valken