Valken 3 pakt eerste punten na monsterscore

In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen speelt Valken 3 tegen Zuidermeer 3, een ploeg die net als Valken nog puntloos is na twee wedstrijden. Voor beide ploegen valt er dus wel wat te halen, zo wordt vooraf gedacht.

Valken gooit het vandaag over een andere boeg: de opstelling wordt aangepast naar een 4-2-3-1 opstelling, het O zo geliefde systeem van Jan Mulder. Verder doet Ronald Boots ook een partijtje mee omdat er al een aantal geblesseerden rondlopen in de gelederen van het 3e. Ook een andere keeper vandaag: Jeroen is geblesseerd en dus gaat Dennis Hofland deze honeurs waarnemen.

Het nieuwe systeem blijkt vanaf minuut 1 te werken. De ‘controleurs’ op het middenveld krijgen de ruimte van de tegenstander om het spel te verdelen en dus kunnen de aanvallers snel en gemakkelijk worden bereikt. Dit leidt na zo’n 10 minuten spelen tot de openingstreffer: een droge zwabberbal van de voet van Sven Boots blijkt iets te machtig te zijn voor de keeper. 1-0. Op dat moment is Valken heer en meester op het veld en wordt er snel op jacht gegaan naar uitbereiding van de voorsprong. In deze haast naar een volgende treffer weet de tegenstander de bal een keer te onderscheppen en hun spits oog in oog te zetten met onze eigen doelman. Helaas, de bal wordt koelbloedig in het doel gemikt en dus staat het na 20 minuten voetballen weer gelijk op het B-veld.

Valken gaat onverstoord verder met het creëren van kansen om zo weer op voorsprong te komen. Michael Timmer weet de 2-1 te maken en vervolgens is de ban gebroken; nog voor rust weten we uit te lopen naar een comfortabele 6-1 tussenstand na een doelpunt van Erwin Hofland en de rest allemaal van Michael Timmer, die dus lekker op dreef was.

In de tweede helft gaat Valken door waar het in de eerste helft gebleven was: opzoek gaan naar kansen. Deze worden alweer snel gevonden waardoor het al gauw 9-1 staat. Dan volgt een slechte terugspeelbal vanaf het middenveld naar onze doelman waar de spits van de tegenstander wel raad mee weet; 9-2. Er worden er nog twee bijgetikt door Valken waardoor de eindstand 11-2 wordt.

Complimenten voor de ploeg omdat er lekker over gespeeld werd en er met zijn allen verdedigd en aangevallen werd. Op de twee doelpunten na heeft de verdediging geen kansen weggegeven en de eindstand vertelt ons dat het samenspel tussen het middenveld en de aanvallers ook wel snor zat.

Valken 3 bedankt zijn supporters en trainer Theo Hofland en hoopt u volgende week zondag om 12:00 uur te zien in Andijk voor onze vierde competitiewedstrijd.