Valken 3 wint op een schitterende zondag

De weergoden waren ons Noord-Hollanders goed gezind afgelopen zondag, het was namelijk heerlijk weer om met 22 man achter een bal aan te rennen en er af en toe tegen aan te schoppen. Vandaag deden de mannen van het 3e dit in en tegen de mannen van Andijk 4. Veel van de tegenstanders waar we tegen spelen kennen we nog van school of in het verleden gespeelde wedstrijden dus eens kijken hoe de sportieve verhoudingen nu liggen.

Vandaag weer een vertouwde 4-3-3 opstelling met de vaste verdedigers Jeroen (goalie), Bas, Niels, Jouke en Sven, als middenvelders Jeroen, Barry en Roy en om doelpunten te maken Bas, Michel en Erwin. Dat laatste ging Valken vanaf de eerste minuut naar opzoek, we wisten namelijk dat deze tegenstander vorige week met dubbele cijfers had verloren. In het begin van de wedstrijd was het even zoeken. Zo werd er wel de aanval gezocht maar ging dat niet altijd even zorgvuldig. Ook de tegenstander wist er af en toe uit te komen maar de bal werd al snel weer heroverd door de verdediging.

Na 10 minuten viel de bal tussen de goede palen en wist de keeper de bal niet te keren: 0-1 voor de Valken. Je kon merken aan de tegenstander dat ze vanaf dat moment al een verloren wedstrijd speelden want telkens als ze de bal in hun verdediging afpakten waren ze hem al weer op de middellijn kwijt en konden wij weer rustig een nieuwe aanval opzetten. Dit leidde tot nog een aantal goals in de eerste helft, waaronder een beauty (een raket in de rechter kruising ) van Erwin Hofland, waarmee de ruststand maar liefst 0-4 was. Niks aan de hand dus.

In de rust wordt er overlegd wat beter kan, maar volgens coach-voor-een-dag Jeroen Laan was dit alleen dat we op de helft van de tegenstander meer moesten overtikken dan allemaal de beslissende pass te willen geven. Michael wisselt voor Bas op de linksbuiten positie en de tweede helft kan beginnen.

Opnieuw waren we heer en meester op het veld. De tegenstander werd van het kastje naar de muur gespeeld en zodoende liep onze voorsprong dus ook op. Keeper Jeroen had in de rust nog wel aangegeven graag een keer de nul te willen houden. Dit lukt echter niet omdat doordat na een goede bal over onze verdediging heen de spits van te tegenstander een lobje kan doen over onze uit het doel gekomen keeper. Helaas, toch nog een tegendoelpunt. Maar zoals gezegd waren onze aanvallers net even wat meer op dreef dan de tegenstander waardoor er een uiteindelijke eindstand van 1-11 op en formulier kon worden gezet. Jammer van die ene, zeggen ze dan. Je kunt niet alles hebben op deze prachtige zonovergoten zondag, zeggen wij dan.

Volgende week een Drechterlandse derby tegen de mannen van Spirit 6. Dat wordt dan misschien ook wel de 6e editie van deze wedstrijd omdat we al vaker tegen hun hebben gespeeld. En omdat we in het verleden aan elkaar gewaagd waren zal het een leuke pot worden om als publiek te komen aanschouwen. Als laatste nog een bedankje naar onze trainer Theo en wij hopen u volgende week om 14:00 uur in Hoogkarspel langs de velden te zien.