C 2 – junioren ten onder tegen Westfriezen

In het bekerduel tegen Westfriezen C junioren 4 hebben de C junioren 2 aan het kortste eind getrokken. Het was een wedstrijd waarin De Valken steeds achter de feiten moest aanlopen omdat het scoreverloop in het voordeel van Westfriezen was.

Na het eerste fluitsignaal trok De Valken ten aanval en er was een fraai afstandschot van Ronald Laan, maar de keeper plukte de bal heel knap uit de hoek.

Pardoes – dat zul je altijd zien – viel de goal aan de andere kant, waarbij De Valken-defensie werd verrast. Nog niks verloren op dat moment en het lukte om gelijk te maken. Ronald Laan rondde een individuele actie in het strafschopgebied goed af.

Vrijwel direct sloegen de Westfriezen toch weer toe. Hun beste spelers waren voorin te vinden en De Valken had er een zware kluif aan. Zo werd het 2-1 en even later zelfs 3-1.

De Valken kwam nog voor rust prachtig terug door een droomschot van Wouter Laan met een ‘gekromde’ trap de bal in de verre bovenhoek knalde. Zo was er nog hoop op een goed bekerresultaat.

Na rust kwam De Valken pas echt goed op gang. Er waren vloeiende aanvallen en er werd geconcentreerd verdedigd. De beloning volgde met een knappe goal van Niek Boon, die met een vlammend schot de gelijkmaker liet aantekenen.

Helaas zakte het daarna in. Het veldspel werd rommelig en gehaast en de concentratie verslapte. Zo nam de druk van Westfriezen weer toe en hun aanvallers wisten er raad mee. Twee kansen betekenden evenzoveel doelpunten. Met 5-3 ging de overwinning naar de thuisploeg.

Coach Sam Meissen zijn speler hebben het lastig. Er zit zeker vermogen in de ploeg, maar dan moeten de inzet en concentratie steeds 100 procent zijn. Dat die kwaliteit er wel is werd in de beginfase van de tweede helft bewezen. Daarop moet worden voortgeborduurd. Positief blijven en goed trainen op omschakeling en weerbaarheid, dan moet het lukken, zeker met de prima trainingsopkomst bij trainer Rien Möhle.