Update nieuwbouw

Zoals tijdens de jaarvergadering aangegeven zou het bestuur een update geven betreffende de nieuwbouw van ons complex. De laatste informatie was van mei dit jaar waarbij de presentatie van de nieuwbouw is gedaan tijdens de Valkendag. Destijds waren er nog vele vragen met betrekking tot de concrete invulling van het gebouw, de daarmee gepaard gaande kosten alsmede de financiering. Er is dan ook nog veel werk verzet om deze onduidelijkheden weg te nemen en een zeer concrete invulling te gaan geven. De planning van de nieuwbouw is aangegeven tijdens de Valkendag.

Wat is er allemaal gebeurd sindsdien? Het bestek is afgerond, de vergunning is aangevraagd en verleend, de selectie van aannemers en installateurs is afgerond, bestekken zijn aangeboden aan de selectie van aannemers en installateurs en offertes zijn ontvangen. Waar staan we nu?

De offertes zijn vrijdag 12 oktober 2012 ontvangen en worden thans beoordeeld. De hoogtes van de offertes zijn dusdanig dat de bouwcommissie en bestuur zich moet beraden over de te nemen vervolgstappen. Het past onzes inziens nog niet in het financiële plaatje dat we voor ogen hebben. In de planning stond een Bijzondere Algemene Ledenvergadering voor ultimo oktober 2012. Deze vergadering is voorlopig uitgesteld aangezien we geen realistische aanbiedingsprijs kunnen voorleggen aan de leden waarvoor gebouwd kan worden en waarover we dus goedkeuring dienen te krijgen. We moeten ons goed realiseren welke financiële mogelijkheden we hebben en hoe we deze gaan invullen.

Welke stappen en wanneer? Het bestuur beoordeelt momenteel de offertes en de aangeboden alternatieven. Daaruit moet een voorstel komen dat voldoet aan onze wensen en dat ook betaalbaar is. Hoe lang dit gaat duren kunnen we op dit moment nog niet zeggen. Het streven is wel om uiterlijk midden december 2012 een concreet voorstel te hebben dat we in stemming kunnen gaan brengen aan onze leden. In de tussentijd gaan we verder. We zijn bezig met het aanvragen van aanvullende subsidies bij maatschappelijke organisaties, het bedenken van acties en het voorbereiden van een obligatielening. Eén van de eerste acties is de wijnactie waarvoor zondag 21 oktober a.s. de aftrap wordt gegeven tijdens de bekerkraker tegen gemeentegenoot Spirit’30. Twee mooie wijnen (rood en wit) zijn geselecteerd die prima kunnen dienen voor een mooi Sinterklaas cadeau of heerlijk genuttigd kunnen worden bij het kerstdiner. De prijs is zodanig dat een gelijkwaardige wijn nergens anders goedkoper kan worden gekocht en op deze manier helpen we onze vereniging in financiële zin om het clubgebouw mogelijk te maken. Het bestuur is ervan overtuigd dat dit gelijktijdig de aftrap zal zijn tot het verder realiseren van het zo gewenste clubgebouw en wenst het wijncomité al het mogelijke succes toe.

Het bestuur en het bouwcommissie zijn verder blij verrast over de betrokkenheid van de leden en dorpsgenoten. Het sterkt ons in de overtuiging dat het leeft onder de mensen. Er moet nog veel gebeuren maar we hebben de indruk, dat we straks een beroep kunnen doen op ieders medewerking. Natuurlijk zijn alle suggesties voor acties, ideeën etc. van harte welkom. Je kunt altijd de bestuursleden hierover aanschieten. Wij gaan verder en hopen jullie zo spoedig mogelijk een verdere update te kunnen geven. Houd de site in de gaten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 14-09-2024
Ochtend
Isabel/Nancy - Anita
Middag
David Homan / Jelle Bleeker
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Niels Laan, 07-09 (54 jaar)
Maarten van Warmerdam, 09-09 (16 jaar)
Tim Weverink, 09-09 (16 jaar)
Copyright © 2024 De Valken