Goede 1ste helft bezorgt Valken 1 puntje

Dolblij was ie met zijn nieuwe genummerde blauwe keepershirt. Kwaad was hij met de manier hoe hij werd klaargestoomd voor de wedstrijd. Laten we zeggen dat de minuten voor de wedstrijd een emotionele achtbaan waren voor doelman Paul.

De anderen hielden het iets neutraler. Goed was het terugzien van Rob, Nobi en Lennard. Deze sterkrechter werden uit voorzorg dan wel pure noodzaak tegen Spirit nog langs de kant gehouden. De opstelling kende geen verrassing, ook omdat 2 anderen (Wietse S en Koos) vanwege vakanties afwezig waren.

Voor Valken werd het tijd om een resultaat te halen. Na de bliksemstart met 6 punten uit 2 wedstrijden is het puntenaantal nog niet eens verdubbeld. De tegenstand dit seizoen is pittig met een aantal ambitieuze ploegen en sterke degradanten. De klasse is er zeker niet minder op geworden. Het wordt nog een klus om de 7de plaats van vorig seizoen te verbeteren.

De thuiswedstrijd tegen Alcmaria was een ideale gelegenheid om de weg omhoog te vinden. De Alkmaarders stonden een paar plaatsen boven Valken, maar waren niet onoverwinnelijk gezien alle uitslagen. Winst zou ook goed uitkomen met een uitwedstrijd tegen het sterke West-Frisia.

De eerste helft deed de ploeg eigenlijk alle goed, behalve 1 aspect: scoren. Vele aanvallen werden opgezet en er werden ook genoeg kansen gecreƫerd. Alleen Lennard was eenmaal succesvol. Erik, Lennard en opnieuw Erik hadden de 2-0 op hun schoen. Overigens had Valken ook na 3,5 seconden op achterstand kunnen staan toen de spits zomaar voor Paul de bal mocht aannemen. Koud gestart had hij het vizier nog niet op scherp.

De 2de helft kende een heel ander verloop. Alcmaria had enkele omzettingen gedaan. Valken wist minder goed de spitsen te bereiken en werd slordig en onrustig. Tweemaal raakte Alcmaria de paal. Net toen iedereen dacht dat de thuisploeg de mindere fase zou kunnen overleven, ging het alsnog fout. 1 van de vele gevaarlijke corners werd niet adequaat beoordeeld en van dichtbij werd Paul verslagen.

Daarna pikte Valken de draad gek genoeg weer op. Ook Alcmaria ging vol voor de winst. Zo ontstond een aantrekkelijk schouwspel met kansjes en merkwaardige fouten aan beide kanten. Namens Valken was Mark nog het dichtst bij een treffer, maar toucheerde bal net niet krachtig genoeg zodat de bal voorlangs de rolde. Aan de andere kant stond Paul zijn mannetje bij een aantal corners.

Zodoende was de uitslag 1-1. Voor beide teams misschien wat onbevredigend. Valken kan wijzen op een aantal gemiste kansen in een sterkte 1ste helft. Alcmaria had in de totaal andere 2de helft ook zomaar met 3 punten weg kunnen komen.

Door het gelijke spel blijft Valken 8ste. Volgende week wacht een weerzien met een paar oude bekenden. En niet onbelangrijk: het betreft een uitwedstrijd tegen de trotse koploper. Maar was West-Frisia vorig seizoen dat ook niet toen ze zich 90 minuten lang stuk beten op de hechte Hemmer defensie? Kortom, genoeg redenen om te hopen op een goed resultaat.