Veteranen slaan tegen Woudia toe op juiste momenten

De veteranen speelden een belangrijk duel tegen Woudia. Woudia verkeert ook bovenin de 1e klasse D 35 + en incasseert heel weinig tegentreffers. Op het door regenval spekkerige veld was het moeilijk voetballen en regelmatig gleden spelers uit. Uiteindelijk trok De Valken aan het langste eind. Het spel ging over en weer, maar De Valken scoorde met prachtgoals op de juiste momenten.

Zo viel de openingsgoal na een snelle uitbraak, waar na een geblokt schot de bal voor de voeten van Sander Groot stuiterde die snoeihard onderkant lat de bal binnenknalde. Helaas konden de veteranen niet lang van de voorsprong genieten. Uit een ogenschijnlijk ongevaarlijk schot vanaf rechts viel de gelijkmaker omdat doelman Theo Hofland de fout inging. Gelukkig voor de doelman kwamen er in de wedstrijd nog veel momenten, waarop hij zich positief met goed keeperswerk kon onderscheiden.

Vlak voor rust haalde Peter Bakker met precisie uit van afstand en voor de Woudia-goalie was hier wederom geen redden aan, een beauty. Met de 2-1 voorsprong bij rust mocht De Valken niet ontevreden zijn, maar de strijd was nog niet beslist.

In de tweede helft kon De Valken al vrij snel de stand naar 3-1 tillen. Opnieuw was Sander Groot de held. Met speels gemak lepelde hij de bal over de muur in de vrije hoek. Met deze geruststellende voorsprong kon De Valken het duel uitspelen. Woudia ging de duels fors in in alle linies en enkele keren kwam Woudia-speler Frank Sijm gevaarlijk voor de dag. Met een vrije kopkans voorlangs en een pegel tegen het houtwerk, had Woudia pech.

In de tegenaanvallen kon De Valken het niet afmaken. Soms schoot de aansluiting van het middenveld tekort, soms ontbrak het aan vernuft of daadkracht. De scheidsrechter liet veel toe en daardoor kon Woudia met stevige duels de voorhoede van De Valken in toom houden. Ook De Valken liet zich fysiek niet onbetuigd en in deze strijd hield ook de morgen 54-jarige Willem Cramer knap stand.

Na afloop overheerste het goede gevoel. Weliswaar had het voetballend beter gekund, maar de wil om te winnen was er bij iedereen en de beloning met drie punten in dit zware uitduel volgde dus. Volgende week een bekerduel tegen Berkhout thuis en de week erop het cruciale duel tegen koploper NVC uit Naarden. Dan zal in ’t Gooi uitgemaakt worden of De Valken daadwerkelijk kampioensaspiraties mag hebben.