Déjà-vu voor de helden

Nog 1 duelletje en dan zit het bekertoernooi er voor de Helden ook weer op. Een poule van 4 waarin wij verreweg als laatste ingedeeld zijn, 2 nederlagen al gehad en nu tegen Woudia 4 dat zich bij een overwinning tot groepswinnaar mag kronen.

Op voorhand dus weer een lastige opgave welke nog lastiger wordt gemaakt door de grote afwezigenlijst (voor de verandering). Ivo, Rens, Doelman, Freek, Dennis Dup en Niels waren er niet bij. Da’s dus 10 man. Gelukkig was Sven weer aanwezig dus tellen we er weer 11. Marcel flink verlaat, eentje er af, Jordy maar weer opgetrommeld, toch weer 11.

Voor rust voetbalt Valken prima mee met de hoger spelende Woudianen. In het begin wat twijfelachtig (nog met z’n 10en) maar met de komst van Jordy als rechstvoor kruipen de helden uit hun schulp. Woudia blijft de beter voetballende formatie maar met een flinke portie felheid en scherpe counters krijgen ook wij de kansen.

Echter, Martin, Jeroen, Jordy, Jaap, Rowan, Dennis…. het lukt weer eens niet. Echt goede opgelegde kansen, mooie schoten van afstand, maar óf de keeper staat in de weg óf de Westwoudse wervelwind neemt het leder in zijn greep.

En dit verhaal wordt eentonig, maar het is weer waar. Vlak voor rust, simpel balverlies op het middenveld, een snelle counter door Woudia en de linkerspits kan prima afronden.

Na rust zijn de krachten wel een beetje op bij Valken. Woudia speelt ons zo nu en dan zoek en scoort nog wat knappe goals. Al dient wel vermeld te worden dat bij de 2-0 een overtreding op Arthur wordt gemaakt door spits Kooi van Woudia. Diepe bal, Tuur krijgt een zet in de rug en Kooi kan richting Pascal’s kooi.

Valken stelt er weinig tegenover in het 2e bedrijf. Kansjes voor Rowan, Nico en Martin worden niet benut, Woudia creëert veel kansen en verzilvert er ‘slechts’ 5.

Zo, dat zit er op. Eindstand 6-0, maar weer het positieve gevoel van de 1e helft meenemen naar volgende week. we kunnen ons volledig focusen op de competitie met komende zondag de eerste uitdaging: thuis tegen koploper Hollandia 9.