Veteranen ten onder tegen koploper NVC

De veteranen moesten hun natuurlijke Westfriese habitat verlaten voor het topduel tegen NVC. Het veteranenelftal van de Naarden Vesting Combinatie doet het goed in de eerste klasse D 35+ en heeft behalve een gelijkspel tegen Woudia alles gewonnen. Maar liefst 15 man sterk ging De Valken erop af, zodat ook een sterk basisteam kon worden geformeerd.

De Valken speelde een goede eerste helft, maar NVC liet zien niet voor niets koploper te zijn. Na enkele kansen voor De Valken, opende NVC de score. Op een voorzetje van binnen het strafschopgebied, mocht de spits vrij inkoppen.

De Valken zette zich over deze teleurstelling heen en bleef kansen creƫren. Vooral Gerard Laan kwam regelmatig in de positie voor een gevaarlijke aanvalsactie. Het lukte echter niet makkelijk bij de linksbuiten. Toch was het wel Gerard Laan die voor de gelijkmaker zorgde door een keer naar binnen te kappen en knap in de korte hoek te schieten.

Bij dit doelpunt bleef het. Er waren nog echte kansen, bijvoorbeeld voor de jarige Joris Groot en voor Wilfried Laan die vanachteruit sterk opkwam maar zijn schot zeilde voorlangs.

In de rust stelden de veteranen vast dat er afstand had moeten worden genomen en dat NVC niet te onderschatten was. En dat zou blijken.

De tweede helft waren er er een paar omzettingen voorin, maar tot veel stootkracht leidde het niet. Wel was er een sterke doelpoging van Frank Hand die rakelings overging. De Valken liet zich echter aftroeven. NVC sloeg twee keer achter elkaar toe na onzekerheid in verdedigend opzicht.

Bij de 3-1 achterstand kon De Valken weinig anders dan opportunistisch de aanval zoeken. Maar NVC voelde zich, gesteund door de voorsprong, sterker worden. De duels werden stevig, maar de scheidsrechter hield de felle ploegen met gezag in toom.

De Valken kreeg nog kansen via Sjaak Laan en Joris Groot, maar de aansluitingstreffer bleef uit. NVC was voorin veel effectiever en maakte zelfs nog een vierde goal. Na rust had NVC zich sterk ingesteld op het spel van De Valken en het Gooische team is op alle posities bezet met fitte spelers, die op het kunstgras goed uit de voeten konden omdat ze dat gewend zijn.

De conclusie moet zijn dat NVC de terechte winnaar was, waardoor de koploper voor De Valken een beetje uit het zicht raakt, omdat NVC al twee duels meer heeft gespeeld in deze competitie. Als De Valken NVC en de runner up Always Forward nog wil achterhalen, mogen ze geen steken meer laten vallen en moeten de thuiswedstrijden tegen deze opponenten wel gewonnen worden. Dat is geen makkelijke, maar ook geen onmogelijke opgave. Blijf dus vertrouwen houden in de veteranen, het seizoen is nog lang.