Valken 3 verstoort nieuwjaarsfeest Wijdenesser buren

Na een paar weken de bal onder de voet houden mochten de jongens van Valken 3 zich weer laten zien op een voetbalveld. Het vlaggenschip van WSW was de tegenstander in de nieuwjaarswedstrijd van deze vereniging. WSW 1 staat knap 3de op maar 2 punten achterstand op de koploper na de eerste seizoenshelft, terwijl ze vorig onderaan zijn geëindigd. Ze draaien dus een goed seizoen. Om 1 uur stond iedereen klaar en aangezien het goed weer was, werd er besloten om lekker op het gemak te fietsen naar Wijdenes.

De Valken had 13 mensen meegenomen die het de tegenstanders zo moeilijk mogelijk zouden proberen te maken. Op doel begon Jeroen met voor hem Jouke, Roy, Niels en Pim. Op het middenveld startten Ron, Rens en Dennis en de goals zouden moeten komen van Bas, Michel en Michael. Rowan verving zijn broertje Sven en begon net als Robin als wissel. De Valken wist op voorhand dat dit een lastige wedstrijd zou worden, maar was zich er ook van bewust dat er wel eens sprake van enige onderschatting bij de tegenstander zou kunnen zijn. Er werd afgesproken om eerst eens rustig af te wachten (ingraven) en dan kijken of de counter ons iets zou opleveren.

Dan de wedstrijd. Valken begint zoals afgesproken en laat WSW het spel maken. Wel hebben ze al snel een kans, maar Ron en Niels weten deze samen niet te verzilveren. 20 minuten lang zijn beide partijen redelijk aan elkaar gewaagd, totdat een goede combinatie van WSW in het midden de meegekomen voorstopper in staat stelt een schot op het doel van De Valken te lossen. De bal lijkt houdbaar voor Jeroen, ware het niet dat deze op het laatste moment via een kluitje opstuitert. Jeroen kansloos en 1-0 voor WSW. In plaats van dat De Valken hun koppies laten hangen, zetten ze juist de rug eronder. Ze zijn de laatste 10 minuten (er werd 2 x 30 min gespeeld) de bovenliggende partij, maar weten dit niet om te zetten in een score.

In de rust wordt geconcludeerd dat De Valken zeker niet kansloos is en dat er met fel jagen mogelijkheden moeten kunnen komen. Dit wordt gelijk vanaf het begin gedaan en resulteert wederom in een overwicht. Uit een corner van Rowan wordt uiteindelijk dit overwicht omgezet in een doelpunt. De bal lijkt te laag, maar wordt gemist door een WSW-er. Jouke krijgt hem voor zijn voet en weet de bal zo te raken dat hij net te machtig is voor de Wijdenesser doelman. Na deze goal probeert WSW de wedstrijd naar zich toe te trekken door wat opportunistischer te gaan spelen en dit breekt ze uiteindelijk op. Een dribbel van de linksmidden van WSW wordt gestopt door Rowan. Hij ziet Bas vrij staan en weet hem de diepte in te sturen. Bas gaat in zijn eentje op het doel af en weet de keeper in de korte hoek te verschalken. Ondanks dat WSW nu vol op de aanval speelt, scoort De Valken weer. Uit een afgeslagen aanval van WSW weet Niels, na een combinatie met Jouke, Michael te lanceren. Michael zet slim zijn lichaam tussen de bal en zijn directe tegenstander en omspeelt vervolgens de keeper en scoort. 3-1 voorsprong voor de Valken, wat een weelde. Dit had WSW van tevoren niet verwacht. Gelijk na de aftrap zetten ze aan en weten ze de vrijstaande linksvoor te bereiken. Jeroen weet de bal nog te keren, maar die bal beland wel achter hem voor de doellijn. Vervolgens verliest Jouke nipt het sprintduel van zijn directe tegenstander en is de voorsprong alweer verkleint naar 1 punt verschil. De Valken moet in de laatste 10 minuten alle zeilen bijzetten om de voorsprong te behouden. Op een paar schoten naast en een afgedwaalde bal op de lat na wordt WSW echter niet echt meer gevaarlijk, ondanks het overwicht. De 3-2 overwinning is een feit!

Na de wedstrijd werd er volop genoten van de overwinning in de hele gezellige kantine van WSW. Valken 3 bedankt WSW voor de leuke wedstrijd, trainer Theo en het meegekomen publiek en hoopt jullie allen weer te zien bij de eerstkomende wedstrijd, in de 2de ronde van de beker tegen Sint George 2.