Valken 3 begint 2de seizoenshelft met overwinning

Op 03-02-2013 gaat voor Valken 3 de competitie weer van start, na een aantal afgelaste wedstrijden gaan we het vandaag opnemen tegen KGB 5; een van onze directe concurrenten.
In de heen wedstrijd op het thuisfront hadden wij van deze ploeg met 2-4 verloren destijds, dus we waren met z’n allen gewaarschuwd!

Op deze koude dag miste wij heel wat spelers en waren dus genoodzaakt een speler te lenen van Valken A1, die pas klaar waren om 13.15. Hierdoor waren we een kwartiertje vertraagd bij vertrek.
Na de wedstrijd met een bloedgang die kant op want met deze kou moet je natuurlijk een goede warming-up hebben om de spiertjes lekker warm te krijgen.
We begonnen deze wedstrijd in een vertrouwde 4-3-3 formatie, de doelverdediger: Jeroen Goedhart, achterin vlnr: Pim van der Gulik, Bas Dobbelaer, Rens Zuurbier en Jouke Wiltenburg. Op het middeveld vlnr: Tony Dennis Hofland, Niels van ’t Hoff en Ron Bono. En de goals moesten vandaag komen van de aanvallers vlnr: Bas Gagliardi, Roy Zwagemaker en Robin Vriend. En op de bank begon de speler van de A1 Mark Zwagemaker. Onze vlagger en tevens coach: Jeroen Schooneman.

Na een minuut stilte voor het overlijden van een lid van de KGB gingen we dan eindelijk van start, KGB mocht de aftrap nemen en de wedstrijd was aan! Valken begon vanaf minuut één meteen een stuk scherper en feller aan de wedstrijd, wat leidde tot de eerste kansen van de Valken, achterin werd alles toen al goed dicht gehouden. Na een dikke 20 minuten een goede aanval van de Valken en de bal kwam in de voeten van spits Roy die deze schitterende aanval keurig afronden; KGB 0 – 1 de Valken. De Valken hield na deze goal een licht overwicht maar KGB werd sterker. De Valken verloor de bal in een goed lopend lijkende aanval, maar de bal wordt onderschept door goed werk van een verdediger van KGB, hieruit lijdt een razend snelle counter met als uitslag de bal achter doelman Jeroen Goedhart KGB 1-1 Valken. Na deze goal werd de Valken weer sterker dit lijdde tot een aantal mooie combinaties. Na een combinatie tussen Roy en Niels werd Niels hard onderuit gehaald net over de middenlijn: vrijetrap. De vrijetrap werd genomen door Pim die de bal de 16 in slingerde en pardoes op het hoofd van spits Roy kwam, een prachtige goal. KGB 1 – 2 de Valken. Ook na deze goal bleef de Valken opzoek naar een goal, maar deze kwam er na goede kansen niet.

Ruststand: KGB 1-2 de Valken.
Dit was dik verdient, dit werd ook gemeld in de rust. In de rust werden door de coach nog wat tactische dingen besproken en werd Mark, die er in de eerste helft in was gekomen voor Jouke, er weer uitgehaald wegens lichte klachten aan de lies. Nu moesten wij het na de rust doen met de 11 die we nog over hadden.

Ook na de rust ging een beter Valken opzoek naar meer goals en de kansen waren er maar de goals bleven nog uit. KGB bleef aldoor opzoek met de lange bal naar hun spitsen die niet werden gevonden, en als ze dan een keer gevonden werd er goed gestapt achterin en door scherp te vlaggen stonden deze vaak buitenspel.
Na 20 minuten in de 2e helft kreeg Valken een vrije trap op het randje van de 16, de vrije trap werd genomen door Roy: een lage harde voorzet waar tegen aan werd gelopen door Rens, waarna de keeper er de eerste keer nog bij zat maar de rebound was hem te machtig. Rens maakte hiermee dus de 3e voor de Valken en ze leken dus veilig. KGB 1 – 3 de Valken. Maar niets was minder waar; de valken werd onder druk gezet door KGB en dit werkte zijn vruchten af. KGB maakte niet veel later na de 1-3 alweer de 2-3 en ze waren dus weer helemaal terug in de wedstrijd. KGB 2 – 3 de Valken. Na deze goal regende het mensen met kramp van beide partijen. Er was namelijk door de koude weersomstandigheden nog weinig door beide partijen getraind. KGB bleef goed druk zetten, maar ook de Valken bleef gevaarlijk in de counter. Met nog 5 minuten op de klok had Roy de bal, hij speelde de bal op de helemaal vrijstaande Niels die de bal van buiten de 16 op doel schoot en met een mooie goal de Valken in veilige haven schoot. KGB 2 – 4 de Valken. Dit was het laatste wapenfeit van de wedstrijd en de Valken is dus het jaargang goed begonnen met een mooie overwinning.

Valken 3 bedankt zijn supporters en trainer Theo Hofland en hoopt u volgende week zondag om 11:45 uur te zien in Spierdijk voor onze Bekerwedstrijd tegen Sint George 2.