Veteranen blijven winnen: 4-2 tegen VVS ’46

De veteranen hebben tegen VVS ’46 de winstpunten behaald. De 4-2 overwinning was dik verdiend. In de eerste helft kwam De Valken op 2-0 voorsprong door twee doelpunten van Joris Groot. Hij is duidelijk een van de fittere spelers en werd twee keer in de diepte aangespeeld, waarbij hij op snelheid in balbezit kwam, handig de uitkomende keeper omspeelde en eenvoudig kon binnenschuiven.

Toch waren deze doelpunten niet genoeg voor een veilige ruststand, want VVS kreeg op slag van rust een strafschop omdat Peter Bakker bij het uitverdedigen een overtreding zou hebben gemaakt. De Spanbroekers kwamen op 2-1 door een onhoudbare penalty in de kruising.

In de tweede helft bleef De Valken de aanval zoeken en werden er nu en dan flitsende combinaties met spel van links naar rechts en andersom op de mat gelegd. Bij een daarvan wist Ron Laan in de kleine ruimte Joris Groot te vinden, die zijn derde treffer maakte. Zo heeft Joris Groot als meest doeltreffende veteraan al menig hattrick laten aantekenen dit seizoen.

VVS kwam nog terug uit een vrije trap. Hopelijk worden de muren van het nieuwe clubgebouw beter gemetseld dan de muur bij deze vrije trap. De ruimte naast de muur werd makkelijk gevonden en dus moest De Valken nog oppassen voor de gelijkmaker.

In plaats van zo’n onterechte tegenvaller, volgde nog een overtuigend doelpunt waarmee De Valken de eindstand op 4-2 bepaalde. Joris Groot kwam op rechts in balbezit en bereikte Sjaak Laan aan de linkerkant, die “one touch” de bal op de linkervoet van Ron Laan legde die direct binnenschoot. Dat was een mooi doelpunt tot slot. Er waren wel kansen geweest op een hogere uitslag, maar de veteranen waren wel tevreden over hun prestatie.

Volgende week is het prestigeduel tegen NVC. Al lang weet De Valken dat door een tekort aan gespeelde wedstrijden de koppositie niet meer haalbaar is. Maar NVC verloor dit weekend van Always Forward, zodat De Valken nu het minste verliespunten heeft van alle ploegen in de eerste klasse D 35+ waardoor De valken zich toch de beste mag “voelen”. Voor de toeschouwers dus ook een leuk duel om naar uit te zien volgende week.

Na afloop werd in de kleedkamer niet lang teruggeblikt op de wedstrijd, maar ging de aandacht vooral uit naar het belangrijkste doel van De Valken in deze periode. En dat is dat de laatste gelden worden binnengebracht voor het nieuwe clubgebouw. Iedere veteraan gaat regelen dat er kavels voor de veiling van 29 juni aanstaande komen. Die veiling wordt hopelijk het sluitstuk van de financiering, maar dan moeten er wel veel kavels te veilen zijn. Een van de veilingmeesters is Sjaak Laan, dus aan de veteranen zal het niet liggen.