Valken 2 zet grote stap richting titel met prachtige overwinning op directe concurrent!

Vandaag was het zover……de wedstrijd waar iedereen het over had en waar we allemaal ook echt naar uitkeken.
Valken 2 – Always Forward 2…….
De stand aan kop voor aanvang wedstrijd:
Always Forward 15 gespeeld en 35 punten
Valken 13 gespeeld en 31 punten

Om 10:15 uur verzamelen en op één na was iedereen ook keurig op tijd……
Het ontbijt van vandaag werd geregeld door Sam en we kunnen stellen dat deze van grote kwaliteit was (zie foto)

Nadat iedereen het ontbijt had verorberd en een fanatieke speech van ondergetekende, gingen we richting kleedkamer.

Onder de bezielende leiding van scheidsrechter Doodeman en onder een flauw zonnetje op een heerlijk veld, kon de wedstrijd om 11:30 uur aanvangen.

Na een zenuwachtige start van beide partijen was het in de 6e minuut onze aanvoerder Niels Kool die de bal meenam aan de voet en vanaf een meter of 20 een schot loste op het doel van Always…….en toch wel een beetje verrassend kwam de keeper een handje tekort en was de 1-0 geboren!
Valken speelde simpelweg beter dan Always en kreeg ook kansen, maar waren (nog) niet besteed aan onze spitsen.
Rond de 15e minuut een ongelukkig duel tussen Sam en een tegenstander en dan zie je wat het teweeg brengt bij sommige spelers wanneer ze achter staan en er weinig lukt!
Provoceren naar spelers en begeleiding van De Valken was het gevolg, maar we hielden ons koppie erbij……

In de 20e minuut wist onze Jeen met een gespleten pass Opa (Jos) te bereiken en die deed wat we van hem mogen verwachten en schoot Valken naar een comfortabele 2-0 voorsprong!

De (weinige) momenten van gevaar voor ons doel werden door ons zelf gecreëerd door middel van slap uitverdedigen, maar werd evenzoveel keer hersteld en zodoende bleef de 2-0 veilig op het scorebord staan.
Een minuut voor rust was het wederom Opa die een lange bal op juiste wijze wist in te schatten en het (oude) lichaam prima wist te gebruiken en de heerlijke 3-0 maakte.

In de rust een euforische stemming die ondergetekende snel de kop in moest drukken want we moesten nog 45 minuten!
Een prima eerste helft gespeeld en iedereen speelde een dikke voldoende dus geen enkele reden om te wisselen.

Always kwam agressiever de kleedkamer uit dan De Valken, maar echt gevaarlijk werden ze niet………….tot de 60e minuut een slordigheid resulteerde in de (onverdiende) 3-1.

Nu wist iedereen dat het zaak was om het koppie erbij te houden en we stand moesten houden om deze overwinning over de streep te trekken!
En dat ging Valken prima af en kon Niels Fine zelfs uit een goed uitgespeelde counter de verlossende 4-1 aantekenen, maar helaas schoot Niels over het doel in plaats van in.
De minuten tikte weg en in de 75e minuut gaf Wietse aan dat het pijpje helemaal leeg was en werd gewisseld voor de kleine grote man…. Mats Houtman.
Ook Opa was aan het eind van zijn latijn en zijn stokje werd overgenomen door Wessel Groot voor de laatste 10 minuten.
De druk werd groter en je zag dat iedereen leeg begon te raken, maar met alles wat we hadden hielden we stand.
in de 86e minuut een aanval van Always die eindigde in een schot voor open doel, maar daar was de net ingevallen Mats die met een voetbeweging de bal van de lijn ramde.
Ook de laatste minuten tikte weg en was de opluchting groot bij iedereen, zowel bij spelers als bij het in grote getale opgekomen publiek!

Hoe trots de toeschouwers wel waren bewees Kryn de Groot die spontaan een bierdonatie deed van €20,00 per doelpunt!
ook onze anonieme sponsor Ed deed weer van zich spreken en betaalde het eerste rondje!!

Iedereen stond vandaag zijn mannetje en was met de wedstrijd bezig wat uiteindelijk resulteerde in een mooie en terechte 3-1 overwinning!! Klasse!!

Mannen, dit zijn de wedstrijden waar we het allemaal voor doen en als we dit nog 6 wedstrijden weten op te brengen komt de titel echt in zicht!!
We zullen geconcentreerd en gefocust moeten blijven tot aan de finish!!