Nieuw seizoen, nieuwe kansen en eerste oefenwedstrijd Valken 1

Dag beste mensen,

Als nieuwe verslaggever van Valken wil ondergetekende eerst nog even wat kwijt. Zoals u allen weet is dat uw en onze vaste verslaggever na tig jaar de selectie vaarwel heeft gezegd. Mark Dop…… Ik heb een aantal jaren met hem gespeeld en buiten het feit dat het een geweldige voetballer, met geweldig linker been, voorzetten, goals, blessures, hachelijke missers is. Is het ook een geweldig mens met persoonlijkheid. En natuurlijk de geweldige verslagen (met objectieve kijk) waar hij ons wekelijks mee vermaakte. En niet alleen de mensen van Valken zelf. Maar zelfs de mensen van teams die tegen ons hebben gespeeld waren louter enthousiast van zijn verhalen. Dat zegt al genoeg. Ik zal mijn best doen om dit zo goed mogelijk proberen in te vullen. En mocht u aan of opmerkingen of tips hebben, dan neem ik de woorden van Co Kuin graag in de mond en zeg,” U mag me bellen”. Gelukkig zegt Mark de Valken niet helemaal gedag. In tegendeel zelfs. Ik heb mij laten vertellen dat hij de A-junioren onder zijn hoede gaat nemen en als een soort klankboard/ begeleider/ coach/ vertrouwenspersoon gaat fungeren. Ook heeft hij door laten schemeren, dat als de selectie in de problemen zit, hij in uiterste nood de kicksen uit het vet wilt halen. Deze woorden kunnen nog wel eens tegen hem gebruikt worden ben ik bang, maar dat zal de tijd leren. Mark bedankt voor alles!!!!!

Het nieuwe seizoen is begonnen. Nog 3 weken en dan staat de eerste competitiewedstrijd alweer voor de deur. De selectie is alweer een aantal weken in training. En gister stond dan ook de eerste oefenwedstrijd tegen Dindua uit Enkhuizen voor de deur. Hier kom ik later op terug.

Want……Er zijn ook een aantal dingen veranderd binnen de club en heeft de ontwikkeling van Valken in de zomerstop nooit stil gestaan. Want laten we nog even terug gaan naar die historische avond in juni. Daar gebeurde iets onwaarschijnlijks. Een geweldige veiling met een fantastische opbrengst van ruim 60 mile. Na zo’n opkomst kun je dan ook alleen maar concluderen dat ‘De Valken” leeft binnen de gemeenschap van Venhuizen en Hem. En dat heeft z’n vruchten afgeworpen, want zie het nieuwe clubgebouw. Nog even en de opening is een feit.
Wat overigens nog een feit is, is dat het 2e vlaggenschip van Valken vorig jaar kampioen is geworden en dus een stapje hoger gaat acteren. Dit is alleen maar goed voor de club. Een blik vol A-junioren heeft overigens ook zijn opwachting gemaakt binnen de selectie en mede voor hun is dit nieuwe podium goed voor de weerstand. Aangestuurd door een aantal routiniers en een heerlijke fantastische trainer moet handhaving zeker mogelijk zijn.
Ook zijn er een aantal oude nieuwe bekenden binnen de selectie toegetreden. Patrick van Veen is zo’n iemand. Deze allround voetballer met een fantastisch linker been kan een zeer belangrijke pion binnen de selectie worden. Zijn verleden bij Zouaven en ervaring kunnen nog wel eens van eminent belang zijn. Rustig, sterk aan de bal. Kortom zeer nuttig. Ook Bart Boon is weer terug. Na een sabbatical van 2 jaar haalt hij de schoenen weer uit de tas. 2 jaar ouder en (hopelijk) wijzer. En recentelijk huiseigenaar in Enkhuizen. Met zijn techniek en balvastigheid kan hij voor iedere verdediger uit de 4e klasse een plaag worden en dus zeer nuttig voor Valken zijn. Dan hebben we ook nog Matthieu Boots…(wie?) Jawel Mathieu Boots. Deze oud (prof)voetballer van FC Yokohama, Volendam en Hollandia gaat zijn cirkel rond maken en is terug op het oude nest. Zijn Curriculum Vitae is zeer indrukwekkend, om over zijn kwaliteiten maar niet te spreken. Mathieu kan zeer belangrijk zijn voor Valken. Niet alleen binnen maar ook buiten het veld. Jonge jongens kunnen zich alleen maar optrekken aan zo’n iemand en kunnen daar veel leer uit trekken.
Dan hebben we ook nog een aantal nieuwe A- Junioren die zijn doorgeschoven naar de selectie. Buiten de namen van deze jongens kan ik u verder (nog) geen informatie geven over de kwaliteiten van deze jonge welpen. Omdat ondergetekende op huwelijksreis was en de eerste paar trainingsweken verstek moest laten gaan i.v.m. deze perikelen. Ik kom daar zeker nog op terug.

Effin,,

De wedstrijd tegen Dindua dan. Het was de eerste oefenwedstrijd van Valken met vele nieuwe namen dus. De uitslag was 0-2 in het voordeel van de rood-groenen. Lennard maakte beide goals. De eerste uit een fraaie vrije trap en de 2e uit voorbereidend werk van Bart vlak voor rust. Na rust een Dindua wat wel wat meer balbezit had, maar niet tot echte mogelijkheden leidde. Valken kreeg zelfs nog kansen op 0-3 en 0-4 maar had het vizier nog niet op scherp, ook lag de keeper een aantal keer in de weg en zo eindigde de wedstrijd dus in 0-2. Conclusie? geen. Oefenwedstrijden in deze fase van het seizoen zijn gericht op, zoals trainer Kuiper beschrijft “om de tank bij te vullen” . Hoe staan we er voor. Wel, daar kunnen we na donderdag een beter beeld van krijgen, want dan staat de oefenwedstrijd tegen- en in Blokker op het programma. Aanvang 19:30 uur.

Nog 1 klein ding en ik wil toch even van de gelegenheid gebruik maken. Wil ondergetekende nog even de mensen bedanken die op welke manier dan ook hun felicitaties hebben geuit aan mijn vrouw en mijzelf i.v.m. ons huwelijk van 26 juli jl. Een mooie delegatie van de club was ook aanwezig op de receptie. Onze hartelijke dank daarvoor.

Tot een volgende keer

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 14-09-2024
Ochtend
Isabel/Nancy - Anita
Middag
David Homan / Jelle Bleeker
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Niels Laan, 07-09 (54 jaar)
Maarten van Warmerdam, 09-09 (16 jaar)
Tim Weverink, 09-09 (16 jaar)
Copyright © 2024 De Valken