Een legio kansen, een monsterscore, een Irish Coffee…. Een uitstekend begin. Medemblik – Valken 1-6 (1-3)

Het was eindelijk zover, de competitieouverture op zondag 8 september 2013. Eindelijk gingen de mannen van trainer Kuiper voor het ‘Eggie” de wei in en moesten ze laten zien wat de voorbereiding heeft gebracht. Want die voorbereiding was wel eens beter. Een keepersprobleem en een trainingsveld waar de verlichting nog niet van was aangesloten, bezorgde de laatste weken trainer Kuiper slapenloze nachten. Als je dan de eerste wedstrijd van het seizoen uit en in Medemblik moet aantreden, dan hoop je inderdaad dat de uitvoering beter is dan de generale repetitie. En dat was het geval. Valken won met grote cijfers 1-6.

Na de bespreking vertrokken de mannen richting Medemblik. Met het de woorden van trainer Kuiper “Het moet verdomme vandaag gewoon gebeuren” , in het achterhoofd, kwam Valken met een bijna fitte selectie naar de plaatselijke FC. Roan in rolstoel en persoonlijke taxi, hersteld nog van een enkel operatie. Voor Paul kwam de wedstrijd ook nog iets te vroeg, hij is bijna hersteld van de meniscus, maar is alweer volop in training. Voor hem werd Mike Hoffer bijna letterlijk ingevlogen. Jelle scheurde met 160 km per uur vanuit Julianadorp naar Medemblik met Mike naast hem, zodat deze A-junior gewoon de wedstrijd om 14:00 uur kon beginnen. Met Wietse en Mark B op de bank kon de wedstrijd aanvangen. Het jeugdige Medemblik van vorig seizoen, trakteerde Valken nog op een 1-4 nederlaag. De heren waren dus gewaarschuwd, maar vanaf minuut 1 was het Valken dat de klok sloeg. Met een geweldig blok achterin en lopende mensen, werd de ene na de andere aanval opgezet. Valken speelde slim en goed. Medemblik kon hier geen vuist tegen maken en Lennard maakte na een, wederom goed opgezette aanval , de verdiende 0-1. Zijn eerste van het seizoen en eerste van de dag. Ook de 0-2 en 0-3 waren mooie goals die van de voet van Niels en Lennard kwamen. Enige domper was dat Medemblik met een droge knal van 16 meter vlak voor rust op 1-3 kwam en dit toch een klein tikkie voor De Valken was. Vooral omdat Valken te veel kansen miste voor rust. Want 1-6 met de rust had zeker niet misstaan.

In de rust was iedereen het er over eens dat er op dezelfde voet verder gegaan moest worden. En ook na rust was het Valken dat de klok sloeg. De mogelijkheden die Medemblik dan ook kreeg, kwamen ook door slordigheden van de Valken. Verkeerde pases eindigde zo nu en dan in de voeten van een zwart-witte pion. Niet dat Mike vaak in actie hoefde te komen, maar het zorgde zo nu en dan voor benauwde momenten. Het duurde dan ook vrij lang voordat Valken de deur definitief in het slot gooide. De kansen voor Lennard en Niels waren niet voor hen besteed. Vooral Niels die na een wederom goed opgezette aanval en goede individuele actie alleen voorde keeper kwam te staan, verzuimde in 2 instanties. Maar na een goede loopactie van Erik over rechts kon Lennard op aangeven van Erik, de bevrijdende 1-4 in het lege doel tikken. Valken ging op dezelfde voet verder en Medemblik kon het gewoon niet meer belopen. De ruimtes werden groter en Valken was ook conditioneel sterker dat de veldheren van trainer Breg. Letterlijk vielen ze naar de grond bij de 1-5 en 1-6. Vooral de 1-5 was er een om in te lijsten. Niels die de bal dacht te verliezen op de achterlijn, dolde op diezelfde achterlijn zijn directe tegenstander en bezorgde Lennard daarmee zijn 3e van de dag. Een schitterende goal. Dat Christiaan in blessuretijd de 1-6 liet aantekenen was enkel voor de statistieken. Hierna floot de man in het geel af en was de eerste overwinning een feit. Het enige dat Valken zich kan aanrekenen is dat men teveel kansen nodig heeft om tot een goal te komen. Gelukkig werkte Medemblik hieraan mee, maar hier moet secuurder mee omgegaan worden. Het team stond als een huis en straalde vertrouwen uit. Hopelijk kan dit goede vertoonde spel volgende week een vervolg krijgen, want dan komen “De Witte Kraaien” uit Oosthuizen op bezoek. De eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Komt dat zien!!!!