Vernieuwd valken 3 begint seizoen goed

Ook voor de jongens van het derde stond op de 15de van september de eerste wedstrijd van hun competitie op het programma. Met hun nieuwe selectie gaan zij proberen om weer bovenin mee te draaien in de 7de klasse. Niet meer in hun midden zijn Jeroen Bruin en Tjeerd Zuurbier (4de) en Bas Dobbelaer (gestopt). Door de vorming van het nieuwe veteranenteam zijn de jonge gasten uit het oude 4de en 5de echter over gegaan naar het 3de, met als gevolg dat nu ook Rowan, Marcel, Nick, Erwin de Jong en Wilco trots lid zijn van het 3de.

Dat de nieuwe selectie even op elkaar ingespeeld moet raken is natuurlijk niet zo verrassend. Gelukkig heeft de KNVB daar wat voor gevonden. Onder de noemer ‘beker’ heeft ook het 3de al twee wedstrijden voor de start van de competitie gespeeld. Ondanks dat beide wedstrijden verloren gingenn, zat er duidelijk een stijgende lijn in het spel van dit team en dit biedt genoeg perspectief voor een leuk seizoen.

Dan de wedstrijd. Om 12.00 werd er afgetrapt op het A-veld van VVS tegen het 5de van deze vereniging. Aan de start stonden Jouke, Wilco, Rens en Marcel achterin, vormden Rowan, Niels en Roy het middenveld en mochten voorin Robin, Michel en Bas voor de doelpunten proberen te zorgen. Erwin de Jong en Nick houden de bank warm. De Valken begon scherp en creëerde met hun veldoverwicht al gelijk een paar kleine kansjes. Op een paar spaarzame aanvallen na konden de gastheren hier niet veel tegenover zetten. Toch duurt het tot ongeveer de 20ste minuut totdat het veldoverwicht wordt omgezet in een voorsprong. Via de rechterkant wordt Rowan bereikt. Rowan ziet bij de 2de paal Michel vrij staan en besluit om hem met een hoge bal vanaf de zijkant te proberen te bereiken. De bal is echter zo scherp dat noch Michel, noch doelman hier een antwoord op heeft. Hij verdwijnt zo achter de doelman in de verre kruising. Een verdiende voorsprong, zei het wat gelukkig.
De Valken houdt vervolgens een overwicht, maar kan tot de rust de score niet verder uitbreiden. Een buitenspeldoelpunt van Nick (was het zo?) wordt afgekeurd. Het komt zelfs goed weg als een schot van VVS tegen de lat naar beneden schiet. De scheidsrechter keurt hem goed, hetgeen hevige protesten van de Valken oplevert. Geen doellijntechnologie in de 7de klasse, dus moet de grensrechter het beslissende woord geven. Erwin dJ geeft aan dat de bal een meter vóór de lijn weer terug het veld in komt, dus de scheidsrechter geeft uiteindelijk geen doelpunt. Rusten met een 1-0 voorsprong.

In de rust wordt afgesproken dat er nog meer rust in het spel moet komen in plaats van de lange bal te spelen. Dit wordt in de tweede helft prima toegepast en VVS wordt af en toe weggespeeld. Al snel resulteert dit in een verdubbeling van de voorsprong. Een mooie lob over de verdediging wordt door Bas op waarde geschat en hij rond beheerst af.

Er lijkt niets aan de hand te zijn voor de Valken, maar toch valt een tegentreffer. Bij een vrije trap op randje 16 stapt de muur uit elkaar en het schot gaat er dwars doorheen. Jeroen ziet hem te laat en hij is verschalkt. VVS gelooft er ineens weer in en zet alles op alles om de gelijkmaken te maken. Dit zorgt voor veel ruimte achterin. De Valken heeft met Bas hier een ideale speler voor om hier op in te spelen. Hij wordt weggestuurd vanaf het middenveld en na het uitspelen van ongeveer 5 man op snelheid en techniek kan hij uiteindelijk rustig afronden in de korte hoek. De wedstrijd iis nu wel gespeeld. Toch kan VVS nog een keer een aansluitingstreffer maken en weer is het met een vrije trap. Deze keer belandt hij boven en buiten het bereik van (de te korte) Jeroen.

Een paar minuten later fluit de prima leidsman af en zijn de eerste 3 punten binnen. Volgende week kan het 3de proberen om deze goede start een vervolg te geven thuis om 13.00 tegen KGB 6.