Valken veteranen 1 verliest in Blokker

Het onderwerp slaat niet op de uitslag van de wedstrijd maar wel op de zware blessure die onze spits Ron Laan opliep. In het ziekenhuis werd de eerste door Ron zelf gestelde diagnose bevestigd. Zijn achillespees is afgescheurd en hij wordt komende week geopereerd. Een lange revalidatie zal dan volgen want het is een zware blessure. Wij wensen hem veel succes en sterkte toe voor de komende periode.
De wedstrijd is dan natuurlijk minder belangrijk vergeleken bij zulke gebeurtenissen. We begonnen niet al te scherp maar kwamen toch tot een goede kopkans van linkerspits Sjaak Laan. De keeper maakte een goede redding zodat dit geen doelpunt werd. De keeper deed dit later nog een aantal keer zodat hij de beste man van Blokker werd en misschien wel vh veld. Blokkers kreeg nog een penalty van de overigens prima leidende referee. Dit was wel een lachertje. Wilfried werd met twee armen vastgehouden door een speler van Blokkers zodat de vrije trap voor ons zou moeten zijn. Uiteindelijk haakte Wilfried de tegenstander toen hij zich uiteindelijk uit de houdgreep had bevrijd. Ondank de protesten een pingel tegen.
Echter onze gelegenheidskeeper Gerard Laan pakte de pingel op katachtige wijze waarbij opviel dat hij ook weer snel stond na zijn redding. Ook de rebounds bleef hij meester zodat we met een doeltrap verder konden. Uiteindelijk maakte Sjaak wel de 1-0 na een mooie aanval van achteruit waarbij Jan Koster met een mooie bal Frank Hand vond die in een keer hard voorgaf bij de tweede paal waar Sjaak in twee instanties een doelpunt kon maken. Daarna veel balbezit maar de laatste pass was steeds niet goed. Blokkers kon er weinig tegen over zetten zodat de 1-0 ruststand bereikt werd.
Na rust een oppermachtig Valken waarbij aangetekend moet worden dat Blokkers wel een zwakke tegenstander is. We maakten al snel 2-0 na een mooi opgezette aanval over rechts waarbij Ron Boon een mooie voorzet gaf die door Karim vakkundig werd ingekopt. Daarna nog veel aanvallen maar we waren niet scherp in de afronding en eindpass. Een scherpe voorzet van Ron Boon, die zijn plek prima heeft gevonden als nieuweling, werd op kolderieke wijze tot doelpunt gepromoveerd door een actie van de keeper en laatste man. Verder geen doelpunten meer. Het krachtsverschil was te groot en tekenend is dat Gerard Laan als keeper 1 bal heeft verwerkt in de tweede helft. Daarbij viel wel op dat het doel iets achterover stond bij het eindsignaal van de scheids door het leunen van Gerard tegen de rechter doelpaal. Volg ende week tegen West Frisia wat een geduchte tegenstander is volgens onze collega veteranen van De Valken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 14-09-2024
Ochtend
Isabel/Nancy - Anita
Middag
David Homan / Jelle Bleeker
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Niels Laan, 07-09 (54 jaar)
Maarten van Warmerdam, 09-09 (16 jaar)
Tim Weverink, 09-09 (16 jaar)
Copyright © 2024 De Valken