Helden kunnen overwicht niet in doelpunten uitdrukken.

WBSV uit, tien uur in de vroege ochtend. Altijd lastig. Geen enkele held kon zich herinneren ooit in de West-Beemster te hebben gespeeld. Een geinige dorpsclub met een prachtig kunstgrasveld. Gelukkig speelden we echter op het hoofdveld – echt gras, dat heeft toch nog wel de voorkeur.

Uiteraard misten we weer een aantal spelers: Rob, Dennis (2x), Rens, Richard, Arthur en Edwin. Toch 2 wissels, geen enkel probleem dus.

Al snel blijkt dat Valken de betere formatie is maar dat WBSV in de omschakeling erg gevaarlijk is.
Valken krijgt corner na corner en heeft veel balbezit. Als na tien minuten de buitenspelval door Martin en Frank wordt omzeild lijkt niets een eerste goal in de weg te staan. De steekbal is van Erwin op Martin die rechts richting goal sprint. Frank loopt in het midden mee. Martin heeft ditmaal te veel tijd en twijfelt wat te doen. Het schot belandt dan ook voorbij de verre hoek naast.

Daarna nog een aantal afstandsschoten van o.a. Erwin, Jeroen, Axel en Frank en een vrije kopkans voor Martin bij de 2e paal…. allemaal geen goal.

Dan de eerste kans voor WBSV: De rechtsvoor bezorgt onze linksback Peter een lastige ochtend. Dat blijkt ook wel bij de eerste de beste kans voor de thuisploeg. Axel en Peter komen beiden in op hoge bal. Axel kopt onbedoeld door op de rechterspits. Peter is uitgeschakeld. Spits loopt door, schiet van afstand en Niels is niet bij machte om tegen te houden.

Genoeg tijd om te herstellen voor de helden, maar de kansen worden nog steeds niet benut.
Vlak voor rust komen we goed weg als de tweede aanval een vrije intikker betekend voor de linkerspits. Op anderhalve meter van de goal schiet echter gelukkig over. Ruststand 0-1, stof tot napraten? Iets feller en de kansen benutten!

Na rust worden de afspraken nagekomen: Op het hele veld wordt de tegenstander continu onder druk gezet. Vooral de mid-mid – “de man met brace” – kan niet meer het spel spelen wat ie in de eerste helft kon spelen. WBSV wordt dan ook totaal niet meer gevaarlijk. 2 corners meteen na elkaar halverwege de tweede helft is al wat van ze vernomen wordt.

Het is Valken wat de klok slaat. Maar net als in de eerste helft staat het vizier niet op scherp. Tal van corners, voorzetten en aanvallen door het midden: Het wil gewoon niet. WBSV mag ook hun keeper wel bedanken. Ondanks de kritieken die hij krijgt van z’n eigen medespelers (pak die bal vast!) haalt ie heel veel weg.

Gelukkig komt de gelijkmaker wel. Zoveel onrecht blijft ons bespaard. Jaap-Jan besluit ditmaal om niet voor de voorzet te gaan maar snijdt naar binnen. Een kluwen aan spelers staan voor de doelman en Jaap haalt uit. De keeper kon hier niets aan doen, simpelweg omdat ie de bal pas zag toen deze achter hem lag.

In de laatste minuten besluit Ivo het avontuur nog maar eens op te zoeken. Een eerdere poging resulteerde in een schot van twintig meter dat een makkelijke prooi voor de keeper werd. Nu gaat ie al slalomend door de WBSV-verdediging heen. Nog twee man te gaan. Inmiddels is ie binnen de 16. De eerste verdediger tackelt, bikkelt en duwt Ivo richting andere verdediger. Ivo wil echter door en lijkt richting keeper te gaan. De laatste verdediger geeft het beslissende zetje waardoor dit buitenkansje niet doorgaat. Maar goed, dan heb je altijd nog een penalty, ultieme kans op de overwinning. Maar zonder blikken of blozen besluit de leidsman deze niet te geven. Jammer, daar hij verder een uitstekende pot floot.

Tja, die wedstrijden heb je ook. In het tweede bedrijf is WBSV niet 1x gevaarlijk geweest, in de eerste helft hebben ze twee kansen gehad waarvan dus 1 goal.
Wij creƫren een kans of 15, maar helaas maken we er ook maar 1.

Volgende week gaan we vrolijk verder als de buren van Zouaven uit Grootebroek op bezoek komen. Aanvang 10:30.