Terechte overwinning voor Helden veteranen in Hoorn-noord

Zonder Axel, Erwin L., Mark, Richard en Peter stonden er – ondanks het vroege tijdstip -afgelopen zondagochtend vroeg toch gewoon 15 helden in Hoorn-noord om het op te nemen tegen de veteranen van HSV Sport. Met een heerlijk weertje en een nat veld van de dauw zijn er genoeg ingrediënten voor een lekker potje.

Het begin van de helden is niet echt denderend te noemen. Wellicht een lichte zonnesteek door het laagstaande zonnetje komen de eerste ballen nog niet aan. Het is dan ook de thuisploeg die de score weet te openen na zo’n tien minuten doordat Valken de bal simpel verliest op het middenveld.

Zijn we wakker? Ja! Nog geen minuut na de aftrap speelt Michel de bal diep op Martin. De spits gelooft er eigenlijk niet in maar als de keeper roept dat ie de bal toch niet haalt gaat Martin maar door. Sneller dan de verdedigers op de keeper af en in de verre hoek geschoten. Gelijke stand.

Het verzet van HSV is gebroken (op een vrije kopkans vlak voor rust na). Valken produceert de ene na de andere aanval. De ruststand van 1-2 geeft de verhoudingen minimaal weer. De goal wordt gemaakt door Jeroen. Een snelle counter van Valken: de gehele voorhoede gaat gezamenlijk op de keeper af. Edwin met de bal over rechts, Jeroen en Martin lopen mee. Edwin speelt vlak voor de keeper op Jeroen die simpel binnen kan tikken, de eerste deze jaargang.

Na rust enkele wijzigingen in de opstelling, zo gaat Doelman voor Ivo laatste man spelen en neemt Niels plaats op zijn stek linksvoor.

Valken gaat door waar het de eerste helft stopte en creëert aanval na aanval. Na 8 minuten volgt de beloning. Aanval door het midden, Niels wordt richting keeper gestuurd. Niels is de rechtsback te snel af die dan ook aan de noodrem trekt. Een terechte penalty, uiteraard wederom een prooi voor de productieve linksback Dennis. Schuiver in de rechterhoek is niet eens hard, maar de keeper gaat richting andere hoek. 1-3.

Na een kwartier spelen volgt de 1-4. Dennis Dup. gaat goed door aan de rechterkant en haalt de achterlijn. Voorzet op Martin die vogeltje vrij staat. De inzet met rechts is echter niet op goal maar onbedoeld belandt de bal bij Niels die bij de 2e paal ook al vrij staat. Zijn inzet is wel goed genoeg voor ook zijn eerste goal van het seizoen!

De mooiste goal van de middag wordt helaas afgekeurd. Voorzet vanaf links van Dennis de W. Martin toucheert, achter hem staat Dennis Dup die de bal diagonaal snoeihard in het dak van de goal ramt. Helaas: er wordt gevlagd voor buitenspel én Dennis roept duidelijk hoorbaar ‘los!’. De 1-5 blijf uit.

HSV krijgt dan nog een kadootje. Balverlies op het middenveld wordt door de verdediging hersteld. Terugspelen op Rob die naar voren wil knallen. Helaas zit daar de Bob Marley van HSV tussen. Laatstgenoemde krijgt de bal tegen zijn rug en zo hobbelt deze over Rob de goal in. Het eindigt in een terechte 2-4 overwinning.

Punten in de tas, weer geen nederlaag. Het gaat best wel lekker met de helden. Volgende week krijgen we bezoek van Zwaagdijk. Die zijn nog zonder punten dus dat moet lukken. Maar ze maakten het nummer 2 VVS toch knap lastig (nipte 1-2 nederlaag). We zijn dus gewaarschuwd.