Veteranen 1 ook tegen Zwaagdijk naar de volle winst

De Valken veteranen 1 speelden op het winderige C-veld tegen Zwaagdijk. Met instemming van de aanwezige shirtsponsor, werden de shirts omgekeerd zodat het verschil goed te zien was met de rode tricots van Zwaagdijk. Maar het was verder geen omgekeerde wereld, De Valken ging vanaf het begin de goede kant uit en bleef dat doen.

Zwaagdijk is tot dusverre een laagvlieger en heeft alleen maar West-Frisia achter zich weten te houden. De Valken doet het uitstekend en heeft alles nog gewonnen. Op voorhand leek het dus een ongelijke strijd en dat bleek ook tijdens het duel. De Valken legde soepele combinaties op de mat en scoorde voor rust drie keer, door Sjaak Laan (2x) en Joris Groot.

In de tweede helft liep de score verder op, omdat Zwaagdijk het conditioneel ook steeds moeilijker kreeg. De Valken liet bij vlagen schitterende aanvallen zien, waarbij beide kanten van het veld optimaal werden benut. Er hadden meer goals ingezeten, maar dat de teller bij 8-0 bleef steken betekende toch ook een zeer overtuigende uitslag.

De mooiste doelpunten in de tweede helft kwamen op naam van Jan Koster die de bal van enige afstand tegen het net aanpoeierde en Ron Boon die vanaf de middenlijn de verdedigers van Zwaagdijk zijn hielen liet zien, maar nog de rust en techniek had om van afstand een boogbal over de keeper heen vlak onder de lat te richten. Prachtige goal.

Verder maakten Gerard Laan en Karim Verkuijl nog een doelpunt en, als de verslaggever het goed heeft, Sjaak Laan pikte nog een derde goaltje mee. De verslaggever hield op dat moment zowel het A-veld (B-junioren 1) als B en C, waar de veteranenduels zich afspeelden, in de gaten en kwam dus ogen en oren tekort.

Aangezien het tweede veteranenteam tegen VVS ’46 verrassend een gelijkspel (4-4) afdwong, zien de perspectieven er voor de Veteranen 1 goed uit. SEW lijkt de meest geduchte concurrent voor het kampioenschap, want de overige opponenten zakken al een beetje weg. Hopelijk dat het de veteranen dit seizoen wel meezit met de afgelastingen, want vorig jaar was dit de reden dat men in de ranglijst niet bovenaan stond, ondanks dat duidelijk de minste verliespunten waren behaald. Met alweer twee afgelaste wedstrijden heeft De Valken evenzoveel wedstrijden minder gespeeld dan de concurrenten om de bovenste plaats en dat is een slechte zaak. Volgende week uit tegen Always Forward op kunstgras.