Veteranen 1 zetten Always Forward eenvoudig opzij

De Valken veteranen 1 speelde tegen Always Forward veteranen 2 op het inmiddels vertrouwde kunstgrasveld te Hoorn. Always Forward is doorgaans een geduchte tegenstander die fel is en ook goed kan voetballen. Vorig seizoen werd door De Valken het onderspit gedolven in een heftig duel. Op de een of andere manier staan de Hoornse tegenstanders tegen
De Valken altijd op scherp. Zo ook deze keer. Helaas resulteerde dat in een op momenten nogal onvriendelijke wedstrijd, waarbij gelukkig de scheidsrechter zag dat grenzen werden overschreden. Twee voetballers van de thuisploeg werden van het veld verwijderd, de aanvoerder op tijdelijk basis en een andere verdediger ging definitief met rood van het veld. Overigens geldt deze kritiek natuurlijk niet elke speler van Always Forward. Gelukkig bleef de tweede helft verschoond van onsportief spel, zodat het algehele beeld weer positief was.

De Valken speelde goed. In de eerste helft legde Gerard Laan met een corner de bal perfect op het hoofd van zijn broer Wilfried, die vastberaden de bal tegen het net kopte: 0-1 voor De Valken. Niet lang daarna werd Joris Groot in het strafschopgebied bereikt en hij speelde zichzelf knap vrij en schoot direct in, buiten bereik van de zeer goede keeper van Always Forward, die met enkele reddingen zijn ploeg voor een grotere achterstand behoedde.

In de tweede helft, onder een glorende zon, veranderde het spelbeeld niet. De Valken bleef overtuigend spelen en dat resulteerde in een uitbouw van de voorsprong. Joris Groot werd gestuit in een aanval vanaf links vlakbij het doel, maar de bal belandde nog bij Marco Bakker die vlak voor doel niet kon missen en dat ook niet deed: 0-3. Later zorgde diezelfde Marco Bakker voor een afgemeten voorzet bij de tweede paal, waar Sjaak Laan klaarstond om eenvoudig af te maken: 0-4.

Daarna liet De Valken de zaken wat meer op zijn beloop. De wedstrijd was gespeeld. Dat had wel tot gevolg dat de verdediging nog onder druk kwam en een tegentreffer moest worden geïncasseerd. Een beetje onnodig, maar geen man overboord. Na 4 wedstrijden de nul te hebben gehouden, was het wel jammer natuurlijk.

Met deze overtuigende overwinning is De Valken veteranen 1 vooralsnog onoverwinnelijk . In competitieverband is alles nog gewonnen. Als met de juiste instelling de wedstrijd wordt begonnen, zal elke tegenstander de grootste moeite hebben om De Valken te verschalken. Verslapping bij De Valken zelf zou een gevaar kunnen zijn, maar in goeden doen moet De Valken Veteranen 1 iedere wedstrijd voor de winst kunnen gaan.

De veteranen 1 gingen kort voor de wedstrijd tegen Always Forward op de foto.

Boven van links naar rechts: Jan Koster, Frank Hand, Willem Cramer, Frits Greuter, Marco Bakker, Sander Groot en Gerard Laan.
Onder van links naar rechts: Joris Groot, Sjaak Laan, Piet Vriend, Wilfried Laan, Ron Boon, Karim Verkuijl en Theo Hofland.
Op de foto ontbreken: Sjaak Koster, Ron Laan en Peter Bakker.