Op deze windstille dag nam De Valken het op tegen Purmerend 6. Na een kleine personeelscrisis werd de redding gevonden in Richard en konden wij vertrekken richting Purmerend. De opstelling voor vandaag:

Verdediging: Richard – Bas – Tjeerd – Bart B.
Middenveld: Danny – Bart V. – Niels
Aanval: Edwin – Dennis – Frank
Man met de vlag: Pim

De Valken begon na een uitgebreide warming-up sterk aan het duel. De bal werd goed rondgespeeld, de ruimtes werden gevonden en er vielen enkele aardige aanvallen te noteren. Na een klein half uur spelen stond er een verdiende 0-2 voorsprong op het bord. Tot zover geen vuiltje aan de lucht. Tot het moment dat er niet wordt gefloten na een overtreding op Bart Braas en Purmerend uit de daaropvolgende aanval een penalty versierd. Een buitenkans voor Tom om zijn stempel op deze wedstrijd te drukken. Een uitstekende redding van Tom houdt de 0-2 in stand. De eerste helft verloopt zonder verdere bijzonderheden. Tijd om naar de thee te gaan.

Na de rust start Pim op de plaats van Bart Braas en gaan we op jacht naar meer. Helaas krijgen we het deksel op de neus en is de spanning terug in de wedstrijd: 1-2. Vrij vlot na het tegendoelpunt valt het volgende doelpunt aan de goede kant, hierna loopt De Valken uit naar een comfortabele 1-6. In de slotfase wordt één van de spelers van Purmerend (dwaze Danny)nog het veld uitgestuurd. Voor de rest een prima wedstrijd, prettige scheidsrechter en over het algemeen een sportieve tegenstander. Na drie wedstrijden zonder winst gaan de punten eindelijk weer eens in de tas richting Hem. Op naar volgende week!

Doelpunten: Edwin (2x), Dennis (3x), Niels

Doelpunt van de wedstrijd: Niels met een schitterende kopbal/schouder bal (wie zal het zeggen) uit een corner van Dennis. Cornervariant A1 is een succes gebleken.

Theo en Jack bedankt voor de trainingen de afgelopen weken en tot vrijdag.

Daarnaast willen wij het bestuur en de bouwcommissie feliciteren met de mooie, nieuwe accommodatie. We hebben erg genoten van de opening.

Volgende week treden we om 13:00 aan tegen Twisk TVS 2 voor de beker. Bij winst zijn we 2e in de voorronde geworden.