Valken 4 wint terecht.

Valken 4 – VVS 6
Zondag middag mochten wij om 2 uur aantreden tegen het 6e elftal van VVS. Deze geduchte tegenstander stond maar 1 puntje achter ons. Bij verlies zouden we nu 5e staan. Gelukkig werd de buit na 85 minuten binnen gehaald. Hoe het allemaal gebeurde leest u in het komende verslag.
Na een lange warming up van onze, door blessure getroffen Frank, konden we met 14 man aantreden. Wel wisten we van te voren dat Edwin met rust zou stoppen en daarom maar een halve wedstrijd zou gaan spelen. Tom, onze tweede keeper, bemande het doel. Edwin begon op linkshalf waardoor ondergetekende zijn basisplaats helaas af moest staan. Bart B., Tjeerd, Bas en Pim waren de sterke verdediging, naast Edwin stonden Bart V. en Koen. De voorhoede bestond uit: Thijs, Dennis en Bruno. De geblesseerde Frank begon als wissel samen met Krul en Dolf. Toen arbiter G. Koster het fluitsignaal gaf waren wij meteen scherp. De bal ging wat vaak door de lucht naar voren. We wilden gebruik maken van onze snelle voorhoede. Helaas bleek dit niet te werken tegen de slimme ‘defenders’ dus werd er gekozen voor een opbouw vanuit de verdediging met veel rust. Omdat de schrijver van dit verslag ook de man met de vlag was in de eerste helft, heb ik, treurig genoeg, weinig details weten te onthouden.
Helaas bleef de eerste helft, ondanks de vele kansen aan beide kanten, zonder score. Na een vrij positief woordje van trainer Jack gingen we met drie gewisselde spelers de tweede helft in. Bruno werd gewisseld voor Frank, die het ging proberen, Krul wisselde voor Pim en Dolf voor Edwin.
We begonnen de tweedhelft met veel power. De bal werd goed rond gespeeld. De rust bleef goed in het spel. Krul, die voor het eerst dit seizoen op een positie werd gezet waar hij nog geen ervaring had namelijk: de linksback positie, speelde een uitstekende helft op die positie. Hij was ook de man van de eerste dreiging. Volledig zelfstandig rende hij met bal van links achter naar rechts voor. Jammer maar helaas bleef een doelpunt uit. Maar fouten zijn kansen om te leren.
Frank kreeg een trap tegen zijn geblesseerde scheen en moest helaas wisselen voor Jeroen, Bruno.
We werden hongerig naar een doelpunt en het balletje lag bij ons. We hadden meer dreiging en balbezit. Meerdere schoten van Bart V., Thijs, Koen, Dennis en Bruno. Bart V. schoot rakelings over. Andere ballen gingen recht op de keeper af.
Maar ondanks alle goede voorbereidingen en passes werd er maar niet gescoord. Wat eigenlijk toch wel nodig is om te winnen. Aldaar was daar Thijs. Onze net niet nieuwe aanwinst. Hij scoorde zijn eerste doelpunt van het seizoen en werd meteen man van de wedstrijd. Na een paar snelle passes wilde Koen de bal afleggen op de volledig vrijstaande Dennis. Maar Thijs dacht daar anders over en nam de bal aan, waarna een schot volgde en de bal in het net achter de goalie van VVS belande.
Na het doelpunt gevierd te hebben werden we minder scherp. Er kwamen hier en daar wat kansjes voor VVS. Gelukkig bleven we het doel schoon houden door meerdere reddingen van Tom en verdedigend goed werk. De kans op een 2-0 werd helaas door een aanstormende verdediger net op tijd geblokt.
Toen de arbiter na 90 minuten op zijn fluitje blies was de, verdiende, overwinning binnen. Mannen van harte gefeliciteerd met de overwinning. We staan 2e omdat we de minste verliespunten hebben in de competitie.
Volgende week mogen wij om 13:00 uur thuis voetballen tegen het 3e team van Midwoud – Oostwoud Combinatie.