Valken 4 grijp officieuze periode titel!

Zondag 15 december
Valken 4 – KGB 7

Deze zondagmorgen bood het vierde elftal van de Valken de ultieme kans om als kampioen de winterstop in te gaan. Aangezien de wedstrijd van onze grootste concurrent afgelast werd, zou een overwinning op KGB goed zijn voor de eerste plaats op de ranglijst.

In het B-stadion trad de Valken aan met de volgende opstelling:
Doel: Edwin
Verdediging: Pim, Tom, Bas en Bart Braas
Middenveld: Koen, Bart Vriend en Ruud
Aanval: Thijs, Danny en Frank

Vandaag hebben we in ons spiksplinter-nieuwe uittenue gespeeld. Dit zorgde voor de nodige reacties van het publiek langs de kant. Alle veldspelers waren gehuld in een paars shirt en dito broek met daaronder witte sokken. Edwin was de meest bonte verschijning die sinds tijden waargenomen is op het Valken complex. Hij droeg een felgroen shirt, paarse broek en knalroze sokken. Hulde voor Duijn teamsport voor het mogelijk maken van deze outfit.Het zag er heel goed uit(tenue).

Over de eerste helft hoeven niet veel woorden vuil gemaakt te worden. De Valken was duidelijk de bovenliggende partij, maar verder dan enkele speldenprikjes via afstandschoten kwamen we niet. KGB kwam niet in de buurt van het doel van De Valken. Met dit spelbeeld gingen we met lichte frustratie de kleedkamer in.

In de tweede helft kwam Tjeerd er in voor Tom, Rens verving Bart Braas en Dennis nam de plaats van Danny over. In de rust werd afgesproken om meer te proberen om de aanval uit te spelen en minder van afstand schoten te lossen. Dit resulteerde al vlot in de tweede helft in een verdiende 1-0, gemaakt door Dennis. Helaas kon de Valken hier niet lang van genieten. Tijdens een spaarzame aanval van KGB ging een speler gemakkelijk naar de grond in een duel met de gebroeders Zuurbier. De roze sokken van Edwin konden KGB niet van scoren weerhouden: 1-1. In het resterende deel van de wedstrijd ging de Valken voor de winst. Dit resulteerde in een blessure voor Thijs, die vervangen werd door Danny en in een doelpunt op naam van Bart Vriend. Laatstgenoemde schoot een vrije trap onberispelijk binnen, waarbij de keeper van KGB niet geheel vrijuit ging. We kregen nog vele kansen, waarvan Frank er 1 verzilverde maar helaas werd de goal afgekeurd wegens buitenspel. De Valken wist de voorsprong vast te houden tot het laatste fluitsignaal.

Prima wedstrijd mannen, nu de winterstop in als Herbstmeister!