Oefenwedstrijd: Lovina FC U21 – De Valken A1 2-1 (1-0)

Onze Bali-reis beslaat veel meer dan de 4 oefenwedstrijden die we spelen tegen lokale teams. Dit medium gebruik ik voor het publiceren van de verslagen van de wedstrijden. Bij deze dus.

Vandaag was het eindelijk zover. De eerste officiële oefenwedstrijd van onze Bali-trip stond op het programma. Tegenstander was het lastige Lovina FC 17-21jaar. Een ploeg waarover wij maar weinig wisten. Maar zoals een goed coach betaamd had hij links en rechts wat informatie ingewonnen. Een ploeg met veel snelheid en techniek, maar minder sterk qua organisatie en fysiek. Dus er lagen wel degelijk kansen voor de jonge uit de Hollands Klein opgetrokken boys.

Voordat ik een verslag doe van de wedstrijd, zal ik eerst iets toelichten over de organisatie rond zo’n evenement. 16:00 is de aftrap omdat dan de temperatuur iets draaglijker is. Met 16:00 bedoelen de Balinezen niet precies 16:00. Nee om 16:00 wordt er langzaamaan eens gepolst wie of waar de scheidsrechter is. Gelukkig kwamen rond 16:15 4 man op scooters het terrein op rijden die zich vervolgens razendsnel in een officieel arbitraal kloffie hezen. Daarna werden nog wat plichtplegingen uitgevoerd waarna we dan toch eindelijk konden starten.

Het veld dan. Onze gastheren hadden hun uiterste best gedaan om ons welkom te voelen. Aan de tribune hing een mooi spandoek met een welkomsttekst en speciaal voor deze gelegenheid waren netten in de doelen gemaakt. Een belangrijk fenomeen wat onbrak waren lijnen. Achteraf gezien een ideale uitvinding. We hadden zodoende geen discussie of een bal wel of niet over een lijn zou zijn gerold. Grensrechter beslist en daarmee uit. Heel creatief moet ik zeggen.
De kwaliteit van de grasmat was helemaal niet verkeerd. Onze Jaap Laan had de wedstrijd vast en zeker afgelast, al was het maar vanwege de vele steentjes, maar voor een oefenpot op het Eiland Bali voldeed het prima.
Jammer dat de regen de grasmat nog verder had verslechterd. Her en der lagen plassen en het was glad en hobbelig. De bal waarmee gespeeld werd neem ik mee naar huis voor mijn dochter zodat ze kan skippyballen.

Overigens speelden wij vandaag zonder Kor die teveel last heeft van een vervelende rugblessure. Jammer voor hem dat dit nu gebeurt.

De wedstrijd startte zoals verwacht mocht worden tijdens een internationale wedstrijd. Beide ploegen wisten niet goed wat ze konden verwachten. Dat leidde aan beide kanten tot veel onrust aan de bal. Koots zag dat de opdrachten die waren meegegeven niet altijd werden opgevolgd. Dat is jammer, want juist op organisatorisch vlak had Valken toch een streepje voor.
De eerste kans was voor de thuisploeg. Een voorzet kreeg zo’n rare stuit mee dat Mike mistastte en via de paal weer het veld in kwam. Gelukkig wisten Jesse en Bram daarna erger te voorkomen.

Daarna was het de beurt aan Valken. Jaap van Leijen leek onreglementair voor de sokken te zijn gelopen door zijn directe tegenstander binnen de zestien meter. De arbiter wilde echter van niets weten en liet doorgaan. Zonder lijnen blijft de positie van de eventuele overtreding een beetje arbitrair, maar het is om u een idee te geven zegmaar.

Jacco werd kort daarna diep gestuurd maar speelde de bal iets te ver voor zich uit waardoor de doelman het 1 tegen 1 duel eenvoudig won.

Valken speelde 1 op 1 achterin. Mede ingegeven door het aparte systeem van de tegenstander. Dit kwam de ploeg duur te staan toen een diepe bal ongelukkig werd verdedigd. De spits pakte de losse bal op en schoot knap binnen onder toeziend oog van de toegesnelde verdedigers.

Na rust gingen we wisselen. O.a. Twan kwam erin om wat meer oorlog te maken voorin
Dat lukte aanvankelijk niet, maar 5 minuten voor tijd (we speelden 2×30) schoot hij op aangeven van Jaap P. raak in de verre hoek.

Het punt leek gered en mogelijk zat er nog meer in. De tegenstander leek het beste wel gehad te hebben. Helaas werden zij alsnog aan de overwinning geholpen door een grote fout in de verdediging. Daarna was de koek op. De arbiter floot luttele minuten daarna voor het eind.

2-1 verloren. Dat is niet leuk. Redenen zijn er voor aan te wijzen. De belangrijkste is het gebrek aan fitheid bij onze jongens. 6 dagen op Bali inclusief de nodige darmellende heeft de lichamen danig aangepakt. Toch zullen wij ons moeten opwerken, want de hebben wel een naam hoog te houden. Daarom gaan de heren vanavond vroeg naar bed en volgt morgenochtend een 2 uur durende warming-up in de bergen. Dat is wat mij betreft de ideale voorbereiding voor een topprestatie.

Tot gauw.
Koots

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 14-09-2024
Ochtend
Isabel/Nancy - Anita
Middag
David Homan / Jelle Bleeker
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Niels Laan, 07-09 (54 jaar)
Maarten van Warmerdam, 09-09 (16 jaar)
Tim Weverink, 09-09 (16 jaar)
Copyright © 2024 De Valken