Succesvol en goed bezocht seminar: opbrengst EUR 5.500

De tweede bijeenkomst van het Valken-seminar voor ondernemers is bijzonder goed geslaagd. In totaal waren er maar liefst 130 deelnemers, vooral afkomstig uit het lokale en regionale bedrijfsleven. Het nieuwe clubgebouw leverde een perfecte entourage op voor het evenement. De kantine was heel goed gevuld en het geheel oogde als een professionele congreszaal.

Om 20 uur opende presentator Ron Laan, secretaris van De Valken, de avond en introduceerde hij de eerste spreker. Dat was Marjolein Gobes, arbeidsrechtadvocaat bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten. Zij sprak over de ingewikkelde regelgeving bij ontslagkwesties en hield de ondernemers voor dat het nog maar de vraag is of het nieuwe ontslagrecht voor de werkgever sneller en goedkoper uitpakt. De juriste wist op heldere wijze inzicht te verschaffen in het woud van regels op dit gebied en gaf het publiek duidelijke tips mee.

Als tweede spreker kwam Peter de Blank aan het woord. Hij is werkzaam als bedrijfsadviseur bij de Prisma Advies Groep en kwam met een zeer persoonlijk verhaal, waarbij niet alleen zijn kijk op “ondernemen in zwaar weer” naar voren kwam maar ook zijn persoonlijke ervaring met een faillissement van zijn toenmalige, internationaal opererende bedrijf. Door de ervaring van zijn eigen faillissement te koppelen aan zijn inzichten als adviseur, werden de ondernemers in de zaal op leerzame wijze met de neus op de feiten gedrukt.

Voor de pauze kwam als derde spreker Mathieu Boots aan de beurt. Mathieu Boots toonde aan de hand van leuke en indringende foto’s het verloop van zijn voetbalcarrière, die begon bij De Valken en die hem via de top van het amateurvoetbal tot het profvoetbal bracht in binnenland (FC Volendam) en het buitenland (in de Japanse profcompetitie). Inmiddels maakt Mathieu Boots de cirkel rond in het eerste elftal van Valken 1. In zijn presentatie zat verweven dat hij gedurende zijn sportcarrière zich met studie en werkplekken doelgericht en zelfbewust voorbereidde op zijn latere toekomst en nu is hij met succes werkzaam bij Jan Accountants en Belastingadviseurs.

Na de pauze, waarin het netwerken in volle gang kwam, volgde de afsluitende presentatie van topspreker Mathijs Bouman. Mathijs Bouman is een landelijk bekende journalist en econoom, die ook veel op televisie verschijnt bij bijvoorbeeld De Wereld Draait Door, Pauw & Witteman en RTL Z. Op soepele wijze nam hij het geboeide publiek mee in de ontwikkeling en de stand van de economie, veelal voorzien van een komische noot. Het optreden van Mathijs Bouman was daarmee het gedroomde slotakkoord van het tweedaagse Valken-seminar.

Ter afronding zette presentator Ron Laan nog in het kort uiteen hoe De Valken erin is geslaagd – als ware de vereniging zelf een onderneming – om het nieuwe clubgebouw te realiseren. Daarbij kon ook vermeld worden dat het Ondernemersseminar in totaal het prachtige bedrag van EUR 5.500 heeft opgeleverd ten bate van de nieuwbouw.

Het tweedaagse Valken-seminar is mede mogelijk gemaakt door de volgende bedrijven:

Van Diepen Van der Kroef Advocaten (sponsor Valken-seminar en sprekers Kuno Cerutti op de eerste avond en Marjolein Gobes op de tweede avond)
FC Volendam (spreker Arie Obdam)
Ikwordzzper.nl (spreker Martijn Pennekamp)
De Verzuimregisseur (spreker Marco Bakker)
Home made bij Regina (hapjes eerste avond)
APK Besseling (parkeergelegenheid eerste avond)
Prisma Advies Groep ((spreker Peter de Blank)
Jan Accountants en Belastingadviseurs (spreker Mathieu Boots)
Mathijs Bouman (spreker tweede avond)
De Roode Leeuw (hapjes tweede avond)
Gebr. Boon Bloembollenkwekerij (stoelen)
Horti Hydro Cultures (stoelen)
Wijnhandel Bart (geschenkwijnen)

En de vele vrijwillige medewerkers!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 21-09-2024
Ochtend
Ati / Filip Niezgoda
Middag
Jelle Uhlenbeck / Boris Brieffies
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Rick Laan, 19-09 (18 jaar)
Ties Doodeman, 20-09 (18 jaar)
Niels Kool, 20-09 (42 jaar)
Timo Orsel, 20-09 (14 jaar)
Floris Rooker, 20-09 (20 jaar)
Bente Roukema, 21-09 (20 jaar)
Lars Dalmulder, 22-09 (14 jaar)
Jente Dekker, 23-09 (19 jaar)
Elise Lakeman, 23-09 (18 jaar)
Chip Olivieira, 23-09 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken