Dramatische wedstrijd helden leidt tot nieuwe nederlaag

De laatste wedstrijd van 2013 zou op papier te winnen moeten zijn voor de helden. Tegenstander Zwaagdijk stond niet al te hoog genoteerd. Ze begonnen ook nog eens met 10 man, na een minuut of 10 kwam de 11e man het veld op rennen. Wat een verschil met het spelersaanbod bij Veteranen 2. Voor dit duel speelden Erwin L., Richard, Dennis D., Jaap Jan en Rens niet mee. Toch weer 4 wissels. Ivo, Mark, Michel en Edwin begonnen op de bank.

Valken begint furieus aan het duel en geeft helemaal niets weg. De eerste kansjes komen voor Martin en Jeroen maar de keeper is een goede sta-in-de-weg.
De 1-0 voorsprong volgt na 10 minuten en is op dat moment terecht. Een afstandsschot van een meter of 23,21 van Michel lijkt wellicht houdbaar voor de keeper. Maar hier maakt ie zijn enige foutje van de wedstrijd door de bal weg te willen stompen. Hij schampt hem en zo tikt ie hem zelf nog richting kruising.

Daarna is het – op een afstandsschot van Marc en wat voorzetten die net niet aankomen – met de aanvalsdriften van Valken gedaan. Zwaagdijk dicteert en heeft vooral een overwicht op het middenveld. Dat de gasten voor rust nog de 1-1 maken is zuur maar wel verdiend. Onze verdediging wordt keurig weggespeeld en de spits kan simpel binnen schieten.

Na rust wordt het weer doorwisselen geblazen en dat komt het spel van de helden niet ten goede. Zwaagdijk blijft de gevaarlijkere ploeg. Ook de eerste voorsprong van ze is dan ook verdiend. Dennis, Ivo en Rob worden onder druk gezet door de spitsen. Rob wordt aangespeeld 10 meter naast de goal door Dennis en wil voetballend oplossen. Ivo kan niet worden bereikt, hij schiet uiteindelijk de bal in de voeten van de rechtshalf die supersnel mid-mid aanspeelt. Deze schiet van 30 meter binnen, de goal is nog leeg.

Valken recht dan de rug en wordt aanvallend wat sterker, zonder dat we echt levensgrote kansen krijgen. De 2-2 komt letterlijk uit de lucht vallen. Een afgeslagen voorzet belandt bij Jeroen. Hij haalt hoek 16-metergebied met links uit en de bal krult in de verre kruising. Mooi doelpunt, en er is nog tijd voor meer.

Maar dat denkt Zwaagdijk ook. Vlak voor tijd een corner. Spits komt inlopen, Rob claimt dat ie de bal vast heeft maar scheidsrechter en anderen zien anders. Spits kopt simpel binnen: 2-3.

En dan fluit leidsman Groot af en is de nederlaag met 2-3 een feit. Ongelooflijk, afgetroefd op inzet. Maar aan de andere kant vragen we ons ook af hoe het mogelijk is dat dit Zwaagdijk zo laag staat, er werd simpelweg uitstekend verdedigd en voorin stonden de spitsen prima te ballen. Helaas, maar snel vergeten en 2014 beginnen zoals we dit nieuwe seizoen begonnen: fris en fruitig. De helden wensen u allen prettig dagen en een sportief en gezond 2014!