Prachtige nieuwjaarsreceptie met Marian Boots als erelid

De Valken kan terugkijken op een drukbezochte, gezellige nieuwjaarsreceptie. Het was de eerste keer in de nieuwe kantine, die goed volstroomde, mede dankzij het voorafgaande sportieve gedeelte bij voetbal en handbal.

In zijn nieuwjaarsspeech blikte voorzitter Frank Hand terug op het bijzondere jaar 2013, waarin het nieuwe clubgebouw werd gerealiseerd. Frank Hand is er trots op: “Dat we nu hier met zijn allen staan in deze accommodatie is toch, althans voor mij persoonlijk zeker, een beetje een droom die is uitgekomen. Wat helemaal mooi is dat we deze droom met heel veel mensen, en gelukkig zie ik er hier ook weer velen, gerealiseerd hebben. Dat vind ik bijzonder.”

De Voorzitter keek ook vooruit en benoemde diverse onderwerpen die bij de vereniging de aandacht behoeven. Daarbij liet Frank Hand weten dat het bestuur ervoor open staat om andere mensen bij het besturen van De Valken te betrekken. “Nieuwe gezichten geeft ook weer nieuwe inzichten. Nieuw bloed is belangrijk voor een club want dan blijft het verfrissend.”

Een van de kernpunten voor de komende jaren is het jeugdbeleid. “En dan met name het technische beleid”, aldus Frank Hand. “Het zou toch mooi kunnen zijn als we daar een slag in kunnen maken bij zowel de voet- en handbal. Vragen als wat willen we, hoe trainen we, wie trainen er zullen we in de komende periode moeten beantwoorden. Ik zie het om mij heen gebeuren. Op het moment dat jeugdige spelers goede training krijgen worden ze beter. Ze krijgen handreikingen van trainers die altijd zelf hebben gespeeld en hun van tips kunnen voorzien die het spelletje zo veel makkelijk maken. En daar ligt de crux.” Het is de bedoeling dat de jeugdcommissie de komende tijd op structurele wijze versterkt wordt.

Bij de afronding van zijn speech haalde de voorzitter twee bijzondere vrouwen naar voren die veel voor De Valken hebben betekend. Wilna de Koning werd met prachtige bloemen en een cadeaubon van harte bedankt voor het vele werk dat zij op handbalgebied heeft gedaan en nu een stapje terug heeft gedaan, al doet ze ook nu nog het een en ander.

Ook Marian Boots werd in de schijnwerpers gezet voor de maar liefst 30 jaar dat zij bestuurlijk bij de handbaltak van De Valken en in het hoofdbestuur actief is geweest. Frank Hand: “Marian is jaren de spin in het web geweest en heeft heel veel verschillende dingen gedaan in het handbalbestuur. De laatste jaren vulde ze veel gaten die ergens vielen en wist ze door haar ervaring altijd weer praktische oplossingen aan te dragen. Dit is altijd zeer gewaardeerd. Ze gaf twee jaar geleden al aan iets minder te willen gaan doen en nu heeft ze besloten om helemaal te stoppen.”

Als bekroning voor deze langdurige bestuurlijke inzet, werd Marian Boots benoemd tot erelid. Ze werd hierdoor verrast, maar ze vond het wel een hele eer.

Na het optreden van de jeugdleden onder leiding van Sjaak Laan met het welluidende Valkenclub-lied, volgden nog gezellige uren in de nieuw kantine. De Valken is klaar voor 2014.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 21-09-2024
Ochtend
Ati / Filip Niezgoda
Middag
Jelle Uhlenbeck / Boris Brieffies
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Rick Laan, 19-09 (18 jaar)
Ties Doodeman, 20-09 (18 jaar)
Niels Kool, 20-09 (42 jaar)
Timo Orsel, 20-09 (14 jaar)
Floris Rooker, 20-09 (20 jaar)
Bente Roukema, 21-09 (20 jaar)
Lars Dalmulder, 22-09 (14 jaar)
Jente Dekker, 23-09 (19 jaar)
Elise Lakeman, 23-09 (18 jaar)
Chip Olivieira, 23-09 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken