Na een veel te lange winterstop (dank aan KNVB) mochten we vandaag de wei weer in.
Op het programma stond een uitwedstrijd tegen het hoger staande KGB 2.

In onze poule (12 ploegen) is een een afscheiding ontstaan tussen de nummer 1 t/m 6 en 7/12 want tussen 6 en 7 zitten zes punten.

Wij hoeven daar niet mee bezig te zijn want onze doelstelling is handhaven in de derde klasse en hebben voor de winterstop een redelijke tot goede stap gezet!
Met een keurige 7e plek pakten we de vandaag de draad weer op tegen KGB, uiteraard met in ons achterhoofd de teleurstellende 0-5 thuisnederlaag in het begin van het seizoen.

Maar een paar maanden later is alles anders……..Jos is nog ouder geworden, Jeen is een paar kilo aangekomen, Mike is 6 x naar de kapper geweest, trainer is opa geworden, Kees heeft er aardig op los gescoord, Rick.R is op vakantie gestuurd vanwege overbelasting na vele trainingsuren, Marc is op de weg terug met z’n zwabberknieën, enz, enz.

Omdat KGB de laatste wedstrijden niet winnend kon afsluiten waren we ervan overtuigd dat een positief resultaat haalbaar was vandaag.

Na een wandeling van 35 minuten vanaf parkeerterrein naar het KGB complex bleek de kantine nog dicht en werd ons wekelijkse kopje koffie door onze neus geboord…….

Na een lekkere warming-up en een korte wedstrijdbespreking van onderstaande werden we opgehaald door de scheids………maar tot ieders verbazing was dat niet de beloofde heer Koekkoek, maar de leider van KGB 3…….waar we tot aan vorig seizoen de nodige conversaties mee hadden gehad…….

Uiteraard vreemd dat dit niet gemeld werd door KGB want een scheids vervangen is één, maar iemand van de eigen club is twee……

Onder het motto “wees blij dat er een scheids is” rolde de bal vanaf 11 uur en ontstond er een mooie enerverende partij.

KGB duidelijk meer balbezit en creëerde ook enige kansen, maar het vizier stond duidelijk niet op scherp.
Het grootste gevaar tot dat moment was een bal die KGB teruggaf na een blessurebehandeling en Loek de bal met enige moeite kon verwerken tot corner.
Moet gezegd worden dat KGB de corner wel nam, maar ook deze bal weer teruggaf aan De Valken. (top!)
Ook Valken deed van zich spreken en een mooie aanval over rechts deed Jos richting de keeper gaan, maar waar hij normaal zelf schiet gaf hij nu een voorzet richting Niels.F………die een aanname had waarbij KGB de bal direct weer overnam.
In de 28e minuut een mooie interceptie waardoor Edwin richting de keeper kon en daar waar Jos koos voor een voorzet schoot Edwin loeihard de bal in de korte hoek onder de keeper door 0-1.
Misschien tegen de verhouding in, maar wie zeurt daar nou over…..

Heel lang konden we niet genieten van deze voorsprong want in de 34e minuut maakte KGB de (verdiende) 1-1 na slap verdedigen.

In de rust positieve koppies want met de wind mee en richting hun kantine moest het wel even gebeuren.

Na enkele minuten in de tweede helft was duidelijk dat KGB beter uit de kleedkamer was gekomen dan De Valken.
Met vooral een sterk spelende Christian Wognum en een slimme Remco Wachter in hun gelederen werd het verschil toch wel snel gemaakt door de 2-1 en 3-1 te moeten incasseren.
Met nog 15 minuten op de klok kreeg Niels.F een dot van een kans om de wedstrijd alsnog zijn spanning terug te geven, maar helaas redde hun keeper en vloeide het geloof in een goede afloop weg………….

Dat er nog 4 doelpunten vielen maakte de stand geflatteerd, maar dat de overwinning terecht was voor KGB was een feit.

Overigens was de 2-4 van Mats Houtman eentje om in te lijsten.
Na een overtreding mocht hij aanleggen vanaf 30 meter en hij pegelde de bal onhoudbaar in het kruis!!
Mats is aan een sterke comeback bezig na veel blessureleed en zag dat ook nog eens bekroond met het mogen aansluiten bij het eerste elftal!

Vandaag zo’n wedstrijd waarbij je niets en niemand de schuld kan of mag geven, veld, scheids, bal, sportiviteit……alles was keurig en we verloren gewoon van een beter elftal.
Gewoon realistisch blijven en concluderen dat KGB een stap verder is dan ons!!

Volgende week tegen De Zouaven en die punten zijn echt belangrijk in het kader van handhaving in de derde klasse!!