Valken legt Kwiek zakelijk over de knie 2-0 (1-0)

Koningwinter liet deze week weer van zich spreken echter op deze prachtige zondag kon er gelukkig gevoetbald worden, sterker nog, er werden meerdere matches gespeeld op deze prachtige zondagmiddag. Het was dan ook goed toeven op het sportpark en ook deze wedstrijd werd goed bezocht door het inmiddels trouwe Valkenpubliek. Valken won terecht van Kwiek met 2-0.

Afijn dinsdag werd de avondtraining verschoven naar de woensdag. Ook werd er woensdag elders getraind, er werd namelijk afgereisd naar sportpark ‘’ De Westrand’’ ,ook wel bekend als VVW uit Wervershoof. Een prachtig alternatief en een grote dank naar de mensen van VVW, die ons gebruik lieten maken van hun faciliteiten.

De wedstrijddag dan, een fitte selectie op Niels na, maar hij kan gelukkig over enkele weken weer aansluiten. Valken opereert de laatste weken alleraardigst en dat werpt zijn vruchten af. De vraag reist echter, welke speelstijl de Rood-groenen nu eigenlijk hanteren. Daar kon niemand antwoord op geven, maar gelukkig gaf trainer Kuiper het antwoord. De speelstijl die Valken hanteert kun je vergelijken met een schuiftrompet, het inzakken op de goede momenten en dan bij balverovering direct met meerdere lopende mensen de aanval zoeken. Wanneer deze speelstijl goed wordt uitgevoerd dan veranderd de schuiftrompet binnen de kortste keren in een loftrompet.

Valken opende wederom goed, snel drukzetten en de tegenstander, Kwiek in dit geval, niet 1 keer het gevoel geven dat er in Hem wat te halen valt. De eerste mogelijkheid was voor Lennard, echter werkte hij de bal vanuit buitenspelpositie in het doel. Geen goal. Even later een combinatie over de as van het veld, waarbij Lennard het laatste station was. Oog in oog met de doelman faalde hij en de bal ging voorlangs. Hierna bleef Valken de bovenliggende ploeg en het combineerde Kwiek zo nu en dan de veters uit de schoenen. Kwiek wist letterlijk niet waar het het zoeken moest, want Valken stoorde, oefende druk uit, won de duels. Na 15 minuten gaf Rick een ragfijne bal op Erik, oog in oog met de doelman faalde ook hij. De doelman hield zijn ploeg knap op de brilstand.

Dat duurde echter niet lang. Na 20 minuten gaf Rick wederom een steekbal, nu op de puikspelende Christiaan. Deze Valken- welp kwam oog in oog te staan met de Kwiekgoalie en deed wat z’n collega’s nalieten. Een droge doffe dreun in het dak van het doel spatte de bal uiteen in de touwen. 1-0! En op dat moment meer dan verdiend.

Wat hierna gebeurde was onverklaarbaar, een mindere fase aan Valken kant en Kwiek had inmiddels meer grip gekregen op de wedstrijd. Door middel van standaard situaties en corners werden de mannen uit Avenhorn zowaar gevaarlijk. De dwalende scheidsrechter droeg hier ook z’n steentje aan bij, door rare beslissingen in het voor- en nadeel van Valken af te fluiten.

Na een half uur werd Kwiek gevaarlijk uit een standaardsituatie. Een corner van de rechterkant werd hard ingekopt bij de eerste paal. Paul die tot dan nog niet handelend hoefde op te treden, reageerde katachtig op de inzet en gelukkig voor hem en Valken bleef het 1-0. Kwiek werd wel iets gevaarlijker, maar zonder echte grote kansen.

Valken snakte naar de rust, want de koppen moesten even leeggemaakt worden. De draad van de eerste 25 minuten moest weer opgepakt worden. Na rust was Valken gelukkig weer bij de les. En na een stief kwartiertje in de 2e helft zorgde Christiaan uit een corner voor de 2-0. Erik zag zijn schot uit de draai nog knap gestopt worden door de doelman, maar het ‘’guffie’’ in de rebound van Christiaan was hem te machtig. Hierna speelde Valken zakelijk naar het einde van de wedstrijd. Kwiek kon geen potten meer breken en Valken geloofde het ook wel. Christiaan had de 3e goal nog op de slof, maar wederom stond de doelman in de weg. De inmiddels ingevallen Kor, trok vanaf links de bal nog voor de goal, maar de kopbal van Lennard miste kracht en richting.

Na het fluitsignaal van de leidsman konden de handen van Valken wederom in de lucht. Nog 10 wedstrijden en dan kunnen we de balans opmaken. Volgende week een balansdag, want valken krijgt een weekje rust. Daarna zal de draad gewoon weer opgepakt moeten worden tegen het HSVsport uit Zwaag. Een ploeg die de weg naar boven heeft gevonden en het de heren van Trainer Kuiper onaangenaam willen maken. Of te wel komt dat zien, komt dat zien, komt dat zien.