Valken 4 speelt een matige wedstrijd

Met de gedachte: “Beter laat dan ooit”. Hier het korte verslag van de wedstrijd HOSV 2 – de Valken 4.

Sven keerde terug van een lange blessure die al speelt sinds de opening van de prachtige nieuwe accommodatie.
Daarentegen waren Edwin en Jeroen een weekendje te darten in Assen waardoor er met 15 man aangetreden kon worden bij HOSV.

Met een drietal volle auto’s afgereisd naar HOSV. Een kleine club met maar 3 elftallen. HOSV staat in de competitie laatste en heeft uit 11 wedstrijden nu 1 punt te pakken. Wetende dat wij vaak met de tegenstander mee spelen begonnen we fris aan een stevige warming-up.

De wedstrijd begon, ik ga er geen woorden meer aan vuil maken maar het spel sloeg nergens op. Wij lieten ons weer heerlijk meeslepen in het spel van de tegenstander. Door geluk werd het toch 0-1 voor ons! Een laatste man van HOSV speelde de bal op een FC Knudde-achtige wijze terug op de eigen goalie. Gelukkig voor ons was de keeper niet een op en top keeper waardoor de bal tussen de palen het net vond. Verder is er niks te melden over de eerste helft.

We waren het in de kleedkamer met elkaar eens dat dit een van de meest dramatische wedstrijden van het seizoen was. Waar thuis nog met 5-0 gewonnen werd stond het nu nog maar 0-1.

Dan de tweede helft. We begonnen wat meer te voetballen maar, wat altijd het gevaar is bij een 0-1 voorsprong is de plotselinge, onverwachte tegen goal. Een schot op doel, zou in eerste instantie over/naast gaan. Maar door een onverwachte windvlaag en effect belandde de bal achter doelman Tom. 1-1.
Helaas, het geluk zat ons vandaag niet mee. We hadden nog ongeveer 30 minuten te spelen en de overwinning zat er echt wel in. Vaak moet er dan een ding wel goed lukken: scoren. En juist dat loopt bij ons niet super goed. Hoewel topschutter Dennis 1 op 1 loopt, wil het bij de rest van het team nog niet super goed lukken.

Spannende minuten werd de bal rondgespeeld en weggegeven. Maar aldaar was international Wessel Groot. Hij bewees zichzelf en zijn club een grote dienst door in de 85ste minuut de 1-2, op magistrale, wijze binnen te schieten. Zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Verder is er niks te melden over de wedstrijd. Laten we dit snel vergeten. Een matige wedstrijd waarin we gelukkig de winst wisten te pakken.

Over 2 weken moeten we om 13:00 uur thuis tegen het altijd moeilijke Andijk 4. Tot langs de zijlijn.