Slordig Valken wint nipt, maar verdiend.

Gister behaalde Valken alweer z’n 3 overwinning uit 2014 en dat betekende 3 op een rij. Valken blijft daarom nog steeds in de race voor de bovenste plaatsen. Tevens heeft de top 3 nu een gaatje geslagen met de rest van de subtop. Valken speelde gister slordig en het was af en toe niet om aan te zien, maar de rood-groenen wonnen wel terecht. En als je ook slechte wedstrijden wint, dan blijft voetballen tot de laatste speeldag erg leuk.
Valken draait de laatste tijd goed en daar wil iedereen z’n steentje aan bijdragen, echter is het voor de trainer altijd weer moeilijk welke 11 namen hij op moet stellen. Want ook hij moet mensen terecht, dan wel onterecht teleurstellen. Het trainersvak het blijft toch lastig. Is echter geen vrijbrief voor de mensen die wel vanaf minuut 1 op het veld staan. Zij zullen, nu de concurrentie moordend is, moeten bewijzen dat zij iedere week terecht aan de start verschijnen.
De voorbereiding was deze week ook weer niet ‘’ je van het’’. Wederom verkaste de selectie afgelopen woensdag 12,1 km noordelijker naar Wervershoof. VVW was voor de 2e keer het onderkomen van de ‘’Stormachtige” trainingsavond.

De wedstrijddag dan, de bespreking was duidelijk en de opdracht was helder, Winnen en niets minder dan dat. De opponent was HSV-Sport uit Zwaag. Deze ploeg liet vorige week een grote kans liggen op de periode, maar kon theoretisch het feestje nog verstoren. Echter won Valken terecht na 95 min.

Het begin was fel, na 1 minuut werd Chris na een charge op zijn directe tegenstander terecht op de bon geslingerd. Hierna was het veldspel van beide ploegen zeer matig, al probeerde Valken wel voetballend tot mogelijkheden te komen, echter kwamen ballen niet aan, verkeerde passes en keuzes en vooral de laatste bal smoorde hopeloos en werd vaak zomaar achtergeschoten of door Sport, simpel tot corner verwerkt. Dit kwam ook door het hobbelige veld. Maar na een kwartier kreeg Valken een grote kans, Chris bediende Lennard met een ragfijne steekbal. De van wintersport teruggekomen spits, Après-schoot de bal tot 2 maal toe op de uitstekend spelende doelman. Weg kans. Maar gelukkig was het in de 18e minuut wel raak. Vanuit een corner kreeg Lennard de bal op randje 16. Hij trok naar binnen en naar binnen en uiteindelijk vond hij het gaatje. De bal werd via een aantal benen van richting veranderd. Tergend langzaam verdween de bal in de hoek en nu was de doelman wel verslagen. 0-1

Hierna ging Valken wat makkelijker voetballen en bleef het de bovenliggende partij, aardige aanvallen over links en vooral over de rechterkant, bleven voor gevaar zorgen voor. Sam die een aantal keer goed doorkwam over rechts, bezorgde zijn directe tegenstander een nare middag, alleen de laatste bal was niet altijd goed, dit gold zowel ook voor de linkerkant. Door dom balverlies op het middenveld kon Sport ook zowaar gevaarlijk worden. De eerste corner leverde gevaar op. Roan zou op de achterlijn volgens de scheidsrechter een overtreding gemaakt hebben op zijn tegenstander. Hier gebeurde eigenlijk niets en de aanvaller ging heel gemakkelijk naar de grond. Pingel.
Paul ging naar de juiste hoek, raakte de bal nog, maar de bal ging alsnog in de goal. En zo stond het na 25 min gelijk. Nu moest Valken laten zien hoe het met mentale weerbaarheid omgaat.

Maar na deze goal, pakte Valken de draad redelijk snel weer op. En kreeg het nog een aantal aardige kansen. De mooiste was voor Erik, zijn volley bij de 2e paal vloog richting bovenhoek, echter was het die dekselse doelman van HSV-Sport die zijn ploeg behoede voor een achterstand. Hij toucheerde de bal net genoeg, de bal verdween via de paal het veld weer in. Gelukkig voor Valken kwam die 2e goal alsnog. Wederom was het Chris die Sam bediende met een mooie steekbal, gelukkig koos Sam nu niet voor een voorzet, oog in oog met de doelman faalde Sam nu niet. Een prachtige knal richting bovenhoek. 1-2! Vlak voor rust was de voorsprong er dan toch.

De 2e helft bleef het spelbeeld redelijk hetzelfde, echter waren er veel irritaties, dit kwam met name door de rare leidsman. Ik weet dat we deze mensen met respect moeten behandelen en de schuld niet bij deze mensen moet leggen, maar deze man drukte in voor- en nadeel van Valken een grote stempel op de wedstrijd. Ik ga niet in details treden, maar mensen die getuige waren van de wedstrijd kunnen dat beamen. Valken kreeg nog een aantal mogelijkheden echter waren die niet voor Christiaan en Lennard bestemd. De grootse kan was voor Roan. Het schot van Erik pareerde de doelman nog, maar de rebound werd te zwak door de puikspelende Roan binnengeschoten en een verdediger kon met de benen keren. Valken kreeg hierna bijna nog de rekening gepresenteerd.

Slordig balverlies op het middenveld zorgde voor een kans voor HSV-Sport. Het schot van de lange spits toucheerde de rug van Mathieu. Gelukkig kon Paul met enig kunst en vliegwerk z’n doel schoonhouden en Valken voor puntverlies behoeden. Na het laatste fluitsignaal, was het vooral inpakken en wegwezen. Snel vergeten en volgende week voor eigen publiek een mooie pot op de mat neerleggen. Apollo is dan de tegenstander. Uit werd er bij de stugge Hensbroekers gewonnen. Hopelijk kan Valken de goede reeks voortzetten.

Tot volgende week

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 19-10-2024
Ochtend
Anita / Rens Pater
Middag
Luca Bleeker / Bailey Bulkmans
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Merle Dekker, 17-10 (16 jaar)
Romy Putters, 17-10 (19 jaar)
Jorn Koster, 18-10 (24 jaar)
Maarten Koster, 18-10 (23 jaar)
Nick Beemster, 19-10 (19 jaar)
Cor Doodeman, 19-10 (75 jaar)
Jay van Rijnsoever, 19-10 (15 jaar)
Lieve Langedijk, 21-10 (13 jaar)
Copyright © 2024 De Valken