Valken 4 wint na sterke tweede helft!

Valken 4 – Andijk 4 (2-1)

Zondag 16 februari mochten wij enigszins verrassend aantreden tegen Andijk 4 in het B-stadion. De dagen voor zondag was er een flinke hoeveelheid regen naar beneden gekomen, onder andere tijdens de training op vrijdag. Op zondag echter stond er wel een stevige wind, maar scheen de zon.

De tegenstander:
Andijk draait in de middenmoot van onze competitie mee. De uitwedstrijd bij Andijk werd moeizaam gewonnen, na een snelle achterstand. We waren dus gewaarschuwd.

Valken 4 was met een hoge bezettingsgraad aanwezig, op het wedstrijdformulier konden 15 namen geschreven worden. Dit leverde dus voor een achttal spelers een wisselbeurt op, wat niet door iedereen in dankbaarheid werd afgenomen. De scheidsrechter van vandaag was Koos Laan, die om 13:00 uur stipt de wedstrijd startte.

Ondanks de waarschuwingen naar aanleiding van de vorige wedstrijd stonden we binnen no-time 1-0 achter. Slap verdedigend werk en wat geluk bij de tegenstander zorgde voor de snelle achterstand. Over de eerste helft is niet veel te melden, het niveau was niet heel hoog. We zaten niet goed in de wedstrijd.

De tweede helft toonde een ander beeld. Gesteund door de supporters ging de Valken op jacht naar doelpunten. Kansen waren er voldoende, alleen de afronding was niet altijd even goed. Via een goed genomen corner en een opvallend doelpunt van Tom werden gelukkig de punten binnengesleept. Het was niet helemaal om over naar huis te schrijven, maar de punten waren binnen. Dankzij deze overwinning passeren we Spartanen op de ranglijst en staan we weer fier bovenaan!

Dank aan de supporters en met name Mariëtte Conijn die de wedstrijd op de gevoelige plaat heeft vastgelegd. Voor een kijkje zie de link: http://mch.jouwweb.nl/

Volgende week treden we aan tegen het altijd lastige Always Forward, om 8:30 staan de auto’s klaar.