Valken 4 wint wedstrijd om eerste plaats!

Valken 4 – Spartanen 5 (2-1)

Zondag 9 maart stond bij de spelers van Valken 4 al een poosje omcirkelt in de agenda. Vandaag stond de wedstrijd met onze directe concurrent voor het kampioenschap op de planning. De heenwedstrijd werd met veel moeite afgesloten met een gelijk spel. De heren van Spartanen stonden in ons geheugen als een technisch aardig voetballende ploeg gegrift.

Afgesproken werd om eerder te verzamelen in de kantine om een bolletje en wat drinken te nuttigen (hulde voor Dennis, Sven en Edwin) ten behoeve van de team spirit. Het zonnetje scheen, we speelden op het A-veld en de sfeer was goed. Alle ingrediënten voor een mooi potje voetbal.

Trouwe fan: Sven

Nadat scheidsrechter Cor had gefloten voor de aftrap werd duidelijk dat er wat op het spel stond vandaag. Spartanen ging vol de duels in, dit ging menigmaal niet reglementair waardoor De Valken enkele vrije trappen toegekend kreeg. De wedstrijd ging aardig gelijk op. De zon scheen ons recht in het gezicht, wat het er voor ons niet makkelijker op maakte. Het goede combinatie spel wat spartanen vorige wedstrijd op het veld legde was ver te zoeken. Ook wij speelden niet altijd even zuiver, maar de inzet was goed. We kregen enkele mogelijkheden, maar er werd nagelaten om de score te openen.
Na ongeveer een half uur spelen kwam Thijs voor Ruud het veld in. Helaas kregen we aan het einde van de eerste veld het deksel op onze neus. Uit een hoge voorzet die niet afdoende kon worden weggewerkt scoorde spartanen de 0-1. Enkele minuten later floot de scheidsrechter voor de rust.

In de rust werd besloten om Niels H in te brengen, Frank nam plaats op de bank net als Ruud. Met de wind en de zon in de rug gingen we op zoek naar doelpunten. Spartanen kwam bijna niet meer op onze helft en er werden enkele speldenprikjes uitgedeeld. Tot doelpunten leidde dit nog niet. De sfeer werd wat grimmiger, met hier en daar een opstootje. De tijd begon al aardig te dringen en nog steeds een 0-1 achterstand. We gingen achterin 1 op 1 spelen. Toen was het moment daar; een vrije trap vanaf links. Thijs legt de bal klaar en schiet hem over de kansloze keeper in het net. De Valken rook bloed en ging door voor de winst. Het bleef kansen regenen (met dit mooie weer). De tegenstander wist het allemaal niet meer. Dit bleek onder andere uit een stevige tackle op de doorgebroken Wessel wat spartanen een gele kaart en tien minuten een man minder opleverde. Tijdens een van de vele aanvallen wist Wietse, die was ingevallen, gelukkig de 2-1 op het scorebord te zetten. De ontlading was groot! Gezien het spelbeeld was het ook wachten op deze tweede treffer. De rest van de wedstrijd werd zonder noemenswaardige problemen uitgespeeld. Toch kwam het fluitje van de scheidsrechter als een verlossing.

Door deze overwinning staan we nu op kop met vier punten voorsprong op de nummer twee. Het was een prima wedstrijd die uiteindelijk een terechte winnaar kende gezien het verloop van de wedstrijd. Na afloop was de stemming in de kleedkamer opperbest. Bart Vriend werd nog uit volle borst toegezongen voor zijn verjaardag. De zon bleef nog lang aanwezig evenals de glimlach op de gezichten van de spelers van Valken 4.

Wij bedanken trainer Jack voor de training en de supporters die bij de wedstrijd zijn komen kijken voor de steun!