Valken 2 pakt wederom 3 belangrijke punten!

Na de fantastische en terechte overwinning van vorige week, stond iedereen weer met beide beentjes op de grond en was ook het besef weer aanwezig dat we nog steeds moeten knokken voor lijfsbehoud!

Vandaag stond de wedstrijd tegen het hoger geklasseerde VVW 2 op het programma.

Uiteraard eerste het wekelijkse ontbijtje en dit keer was het de beurt van de trainer. Om 9 uur zaten de heren keurig in de woonkamer te genieten van belegde broodjes, croissantjes, gekookt of gebakken eitje en natuurlijk melk of koffie!

Wat betreft de wedstrijdbespreking, deze was kort want was gelijk aan die van vorige week waar we hebben laten zien eigenlijk voor geen enkele tegenstander bang te hoeven zijn!

Om 9:30 uur was het nog even tijd om mijn kleinzoon in AJAX tenue bij Opa Jos op schoot te zetten.

Om 9:45 uur richting Wervershoof om het gevecht aan te gaan tegen VVW 2.

VVW was met 17 man erg dik bevolkt, waar wij het met 13 moesten doen vanwege afzeggingen van Niels.F (rug), Rukkie (ziek), Mats (knie) en Kees.
Mike was wederom aan eerste elftal toegevoegd!

Om 11 uur rolde bal en ook nog eens bijna uit zichzelf want de wind speelde (wederom) een grote rol en stond volle kracht in onze rug.

Een rommelig begin waarbij VVW geen raad wist met balbezit en Valken nog even moest wennen aan de harde wind.

Na 12 minuten een vrije trap voor VVW ergens ter hoogte van de middenlijn, maar onze bonkige (kale) linkerspits (geen namen) was het niet eens met de plek en tikte de bal terug naar tegenstander……….dit herhaalde hij een paar keer en kreeg dan ook een prachtige cadeau van de scheids in de vorm van een (terechte) gele kaart! (wat zal je vader weer trots zijn…..)

Omdat VVW het spel niet kon maken met de wind in hun snufferd, drong Valken steeds meer aan en kregen ook enkele kansjes, maar werden nog niet omgezet in doelpunten.

Toch werden we in de 29e minuut beloond en door middel van een wereldgoal kwam de stand op 0-1.

Het was Opa die de bal 10 meter over de middenlijn de bal in zijn bezit kreeg, maar allemaal tegenstanders op zich af zag komen en uit pure angst de bal hoog en droog richting hun zestien schoot.
Gedragen door de wind en de lengte van hun keeper belandde de bal net onder de lat en achter de keeper: 0-1.

Richting de rust kregen we nog meerdere kleine kansjes, maar het gevoel van de 0-1 stand was toch wel heel fijn!

In de rust Wietse de G eruit en Rick.B erin.

We wisten wat ons te doen stond want nu moesten wij tegen de wind in knikken en al snel was duidelijk dat goed voetbal verleden tijd was voor ons.

VVW ging slecht om met de harde wind en ook met de kansen die er wel degelijk waren!
De laatste 20 minuten braken aan en je zag in het vel dat we er in gingen geloven om deze stand over de streep te trekken!
VVW ging één op één spelen, maar het gewenste resultaat bleef uit, integendeel zelfs want het was Valken die de verlossende 0-2 moest maken, maar of de keeper lag in de weg of het vizier stond niet goed.

De laatste minuten waren verschrikkelijk, maar we hielden stand en de drie punten konden in de tas richting Venhuizen.
Weinig mensen hadden dit voorspeld en des te mooier was het!

Geen uitblinkers vandaag, maar een prachtige gezamenlijke prestatie!

Promotie kan nog altijd via nacompetitie want met 6 uit 2 staan we bovenaan in de derde periode hahahahaha