laat verslag A1: helaas geen stunt tegen koploper Spirit’30

Na 2 overwinningen gingen we vorige week met enig vertrouwen richting Hoogkarspel. Daar wachtte een potje tegen de koploper Spirit’30.Bedoeling was om met z’n allen op de fiets te gaan. Een lekke band ergens in Wognum gooide roet in het eten van Koots. Die was daardoor met de auto nog net op tijd om de voorbereiding mee te maken. We misten Bram (blessure) en Jaap van Leijen (ziek) waardoor er 12 man overbleven.

We speelden op een veld waar ik mijn koeien nog niet op zou laten grazen. Een schril contract met het mooie kunstgrasveld naast ons. We hadden ook geen ballen mee, want ons complex was afgesloten en de juiste sleutel hadden de begeleiders niet. Gelukkig mochten we een paar ballen lenen van onze tegenstander.

Goed. Geen vlekkeloze voorbereiding dus. Gelukkig had dit geen invloed op de start. Valken kon in eerste instantie goed mee met Spirit. Een team wat voornamelijk bestaat uit bonkige jongens die fysiek en soms ook voetballend een stapje verder zijn dan onze jongens. Valken kwam al snel ongelukkig op achterstand. Twan kreeg een voorzet tegen zijn schouder. Een aantal jongens van Spirit appelleerden voor hands en de arbiter volgde na enige aarzeling die aanwijzing. De pingel werd a la Neeskens in het dak van het doel geramd.

Valken bleef goed mee doen en zag het goede spel beloond met een mooie goal van Jeroen. Hij was het eindstation van een geweldige aanval en sluwe eind pass van Jeffrey. In de slotfase van de eerste helft zakte het niveau van Valken. Dit had met een aantal factoren te maken. Spelers liepen niet meer in positie en de afstand tussen de linies werd te groot. Spirit wist hier tot de rust niet van te profiteren.

De 2de helft gaf een totaal ander beeld. Eindelijk liet Spirit zien waarom het bovenaan stond. Er werd flink druk gezet op de Hemmer defensie. Voorin werden vrijwel alle duels verloren. Het middenveld was er niet meer. Gevolgen waren duidelijk. Het werd een kwestie van tegenhouden. Dat lukte nog bijna een half uur. Met name te danken aan Mike die met mooie reddingen de hoop levend hield op een stunt. Ondertussen was alleen Jaap P. nog eenmaal een beetje gevaarlijk. Hij leek onreglementair gestuit te worden door 2 tegenstanders. Helaas werd dit niet zo geïnterpreteerd door de scheidsrechter.

Een Hemmer voorsprong was ook niet verdiend geweest. Een kwartier voor tijd viel de 2-1. Jammer om te zien dat na al die gemiste kansen, Spirit uiteindelijk uit een corner kon scoren. Dat zijn bijna altijd doelpunten die te voorkomen zijn. Vlak voor tijd werd het ook nog 3-1 en werden nog de mooiste kansen gemist.

Dik verdiende nederlaag tegen een ploeg die eigenlijk iets te goed is voor deze klasse.
De 3de plaats zijn we helaas kwijt. Medemblik is ons gepasseerd. Wat mij betreft is dit tijdelijk en knokken wij ons terug. Gezien het resterende programma moet dit kunnen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 21-09-2024
Ochtend
Ati / Filip Niezgoda
Middag
Jelle Uhlenbeck / Boris Brieffies
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Thijs Kuip, 14-09 (16 jaar)
Megan Boyé, 15-09 (18 jaar)
Luca Boye, 15-09 (18 jaar)
Frank Hand, 15-09 (59 jaar)
Brian Appelman, 16-09 (18 jaar)
Julia van Engen, 16-09 (19 jaar)
Jesse Bakker, 17-09 (24 jaar)
Koen Huigen, 17-09 (32 jaar)
Maikel Reus, 17-09 (32 jaar)
Anna Vreeker, 17-09 (30 jaar)
Rick Laan, 19-09 (18 jaar)
Copyright © 2024 De Valken