Vroeg verslag: A1 wint eenvoudig in De Rijp

Op papier heeft de A1 een selectie van 14 man. Dat is bepaald geen garantie dat er ook 14 man op de zondag zijn. Gelukkig heeft de begeleiding zelden of nooit een beroep hoeven doen op andere teams. Een luxeprobleem. Ook vandaag togen wij 12 man sterk richting een nieuwe wedstrijd. Het scheelde weinig of het zou met 11 man zijn. Jaap van Leijen was niet voor het eerst dit seizoen een beetje in de war met de begintijd. Terwijl we richting de auto’s liepen om te vertrekken fietste hij het terrein op. Vanzelfsprekend mocht hij als eerste het bankie warm houden. Bram en Twan waren afwezig. De eerste was nog geblesseerd, terwijl Twan bij het eerste wissel mocht zitten.

Tegenstander van de dag was De Rijp. Thuis tegen dit team, de eerste wedstrijd na de winterstop, werd volkomen verdiend verloren met 0-1. Dus ondanks hun lage positie, waren de gewaarschuwd. Valken mocht spelen op het hagelnieuwe kunstgrasveld. Dat is weer eens wat anders dan die knollentuin bij Spirit van vorige week.

Het begon niet bepaald lekker, want Pascal mocht na 2 minuten al naast Jaap komen zitten vanwege een 10 minuten straf. Toegegeven, deze beslissing was verdedigbaar. Nog geen minuut daarna viel de spits van De Rijp uit met een ouderwetse hamstringverrekking. Dat viel dan weer niet tegen.

Na de rommelige openingsfase nam Valken het helft in handen. Achterin en op het middenveld werd een aardig positiespel gespeeld. Helaas ontbrak het vaak aan een goede eind pass. Voorin werd het veld ook niet breed gehouden, waardoor de aanvallers slecht bereikbaar waren. De eerste goede aanval werd direct beloond met een doelpunt. Jelmer gaf een dieptebal op Jaap P. die de bal wat fortuinlijk meekreeg maar daarna een superlepe lob in huis had waar de doelman alleen maar naar kon kijken: 0-1

Tot de rust gebeurde er verder niet veel. Valken kreeg nog een paar kansjes, maar liet zich te vaak ook verleiden tot verre afstandsschoten die enkel het vangnet teisterden. Mike moest nog eenmaal redding brengen op een goed genomen vrije trap, maar dat was het dan ook wel.

Na rust werd het niveauverschil eigenlijk alleen maar groter. De Rijp had de beschikking over een brede selectie. De invallers trokken het niveau alleen niet omhoog. Valken heerste in alle linies. Vooral het middenveld ging goed om met de geboden ruimte. De score werd bijna achteloos uitgebreid. Rick omspeelde de doelman en gaf de bal voor op Jeroen die over de bal trapte. Gelukkig stond de ingevallen Jaap vL daar nog achter en hij schoot wel raak. Even later schouderkopte Jelmer de 0-3 binnen, opnieuw op aangeven van de verliefde Rick. Liefde maakt blind, maar in geval van Rick gebeurt gelukkig het tegenovergestelde.

Jaap van Leijen tikte de 0-4 binnen uit een rebound en tenslotte was het Jeroen die een prima wedstrijd bekroonde met een doelpunt. Tweemaal stond Jacco aan de basis. Daarna was het een kwestie van aftellen en de punten konden mee in de tas.

Volgende week wacht een lastige pot tegen Spartanen. Om de begeerde 3de plaats terug te winnen op Medemblik moet er eigenlijk gewonnen worden.
Pascal en Jaap wil ik bedanken voor hun bijdrage aan de boetepot. Twan gefeliciteerd met je officiële debuut in Valken 1. Hopelijk krijg je nu geen sterallures en doe je volgende week gewoon weer met ons mee. (het was wel lekker rustig vandaag).