Valken 2 na zuur verlies weer in degradatiegevaar!!

Wat kan voetbal toch oneerlijk zijn…………..

75% balbezit, veel meer kansen gecreëerd dan je tegenstander en de wedstrijd alsnog in de 97e minuut verliezen…….zo zuur!!

Maar goed, het begon zoals zo vaak met de aanvangstijd van 10 uur in de kantine……..dat is algemeen bekend, maar wanneer je twijfelt of het niet weet kan je altijd even kijken op onze prachtige site www.devalken.com .

Zestien spelers ter beschikking en deze waren er bijna allemaal om 10 uur……om zes minuten over tien kwam Opa om de hoek (toen nog fluitend) lopen en had er zin in vandaag…..

Na enkele opmerkingen van ondergetekende kwam het langzaam bij hem binnen dat hij te laat was en dus op de bank moest beginnen.
Rook uit de oortjes, kwaad op alles en iedereen, maar ook vooral op zichzelf……

Maar ook ervaren vedettes moeten soms in de spiegel kijken en dat deed Opa dan ook en vermande zich tijdens het ontbijtje welke keurig was geregeld door Chris Hoogland!

Onder leiding van scheidsrechter Bakker begonnen we om 11:30 aan de wedstrijd tegen ZAP 3 die drie punten boven ons stond en wij de wetenschap hadden dat we bij winst zo goed als veilig zouden zijn.

Er ontstond een rommelige wedstrijd, maar Valken had wel het betere van het spel.

ZAP bleek een gevaarlijke counterploeg te hebben met een paar handige en snelle jongens voorin.
Ondanks het overwicht keken we toch na 19 minuten weer tegen een achterstand aan door zwak ingrijpen.

Valken ging op jacht naar de gelijkmaker en deze kwam er dan ook!
Via de rechterkant werd Rukkie weggestuurd en leverde een prima voorzet af die keurig werd afgerond door Kees!
Dikverdiende gelijkmaker en nu met goed voetbal naar de winst was de gedachte…………

In de 26e minuut had ZAP verder moeten spelen met 10 man want de nummer 3 van ZAP (groot, log, eng) maakte werkelijk een schandalige overtreding op Edwin waarbij geen enkele intentie aanwezig was om de bal te raken, maar de scheids gaf slechts waarschuwing……..

In de 35e minuut een rommelige bal in onze zestien die hoog in de lucht terecht kwam…….iedereen keek omhoog en ondanks spelers bij de paal, op de lijn, en een keeper, lag de bal opeens in ons netje en keken we weer tegen een achterstand aan 1-2.
Met deze stand gingen we ook rusten.

Bart en Rick.B werden gewisseld voor Opa en Jeen.
Valken kwam prima uit de kleedkamer en speelde ZAP weg met enkele goede kansen als gevolg, maar zoals bekend gaan die er niet zomaar in….

Met nog 25 minuten op de klok gingen we over op één op één achterin en kwam Niels.F het veld in om de voorste linie te versterken.
Deze verandering bracht ons nog meer kansen, maar de 90 minuten waren om…….totdat Niels.F in de 94e minuut een duw kreeg in hun zestien en wij terecht een pingel kregen!!

Niels Kool achter de bal en de 2-2 was een feit.
In het kader van lijfsbehoud natuurlijk een punt welke je moet koesteren, maar de mannen waren zo positief dat ze meteen vanaf de aftrap gingen jagen op de 3-2, maar zoals hierboven al eerder beschreven, ging dat dus faliekant fout………….de bal werd vanuit de laatste linie van ZAP naar voren gerost en kreeg een vervelende stuiter mee en de spits van ZAP beter raad mee wist dan onze verdediging.
Hij maakte bekwaam de (zeer onverdiende) 2-3 en de teleurstelling was groot………heel groooot!!!

In de kleedkamer werd er nog even vanuit emotie tegen elkaar geschreeuwd, maar echt iets bijdragen aan de toch al bedorven sfeer deed dat niet….

Mannen, winnen of verliezen doen we met de hele groep inclusief mijzelf.

Wederom moeten we het onszelf kwalijk nemen dat we deze wedstrijd niet eerder beslissen door de kansen af te maken en dus onnodig in bovengenoemde situatie terechtkomen.
Ook het weggeven van doelpunten is dit seizoen een rode draad en moet ook veel beter kunnen!

Dat onze concurrent VVS’46 ook nog eens met 2-3 won van Hugo Boys maakte de zondag nog vervelender en zitten we nog dik in degradatiegevaar de aankomende weken!!

Als we zo spelen zoals de laatste weken en maken de kansen af, hoeven we ons geen zorgen te maken en zullen we ook volgend seizoen in de derde klasse acteren!