Valken 4 speelt gelijk.

Verslag HSV 8 – de Valken 4.

Zondag 13-04-2014,

We begonnen deze dag vroeg, niet een beetje vroeg, te vroeg. Om half 9 stond het team al klaar bij de parkeerplaats naast onze prachtige club. Misschien mocht het nog niet duidelijk zijn: HALF 9! Dat op een zondag! Nadat we allemaal aan elkaar hadden uitgelegd dat we moe waren zijn we maar vertrokken. Tom en Dennis bleven in eerste instantie nog achter omdat de jarige Tjeerd (lang zal hij leven, lang zal hij leven etc.…) te laat kwam met de auto + kleden + ballen + Bart Vriend en Edwin. De vorige avond sloot hij, 2 uur voor de wekker ging, af. Afin, we wisten dat het vandaag een zware wedstrijd zou worden. De vorige ontmoeting liep tenslotte in een deceptie af. We kwamen rond kwart over 9 aan in het prachtige Heiloo, waar sinds 2007 een schitterend complex staat. Maar net niet zo mooi als onze eigen accommodatie!

De wedstrijd dan, er gebeurde veel in de eerste minuten. We bleken deze keer gelijk of misschien zelfs wel sterker dan de 11 uit Heiloo. Na wat prachtige schoten op de paal van Thijs dacht Wessel: “Hmm, als ik vanaf deze onmogelijke positie 3 man uitspeel sta ik 1-op-1 met de keeper”. Zoals het spreekwoord luidt: “Zo gedacht, zo gedaan”. Deed Wessel dit ook en schoot daarna nog eens de bal voortreffelijk langs de goalie. 0-1 voor! Hierna zakten we iets terug en kreeg HSV meer kansjes. Alles leek goed te gaan totdat er een bal hoog voor kwam. Een miscommunicatie en het stond 1-1. Met deze stand gingen we ook rusten.

In de kleedkamer even alles en iedereen op scherp zetten, een paar tactische wissels en knallen!
Het begon goed voor ons, we waren sterker, domineerde op het middenveld en de tegenpartij kon bijna niet door onze verdediging heen. Alleen het afmaken, ons probleem van dit jaar. Het wilde maar niet lukken. De tegenstanders werden ook agressiever. Dit mocht van de arbiter die het ons wel moeilijk maakte om een eerlijke wedstrijd te spelen. Koen werd 2x op dezelfde wijze onderuit getrapt, vrije trappen kregen wij wel. Maar de bijbehorende consequentie voor de tegenpartij bleef uit. Na vele minuten voetballen riep de scheidsrechter dat er nog 1 minuut te spelen was. Inworp aan onze kant bij de middenlijn. Ruud gooide de bal over alles en iedereen heen naar Wessel. Hij stond oog in oog met de keeper toen hij vlak voor de 16-meter, van achteren, werd neergehaald. We kregen de vrije trap. Bart Vriend nam een aanloop. Met veel koelbloedigheid wist hij de bal richting de kruising te schieten. Helaas was de keeper net zo koelbloedig en tikte de bal over de achterlijn. We zouden dus recht hebben op een alles of niets corner. Deze kregen we echter niet omdat de scheidsrechter vond dat het genoeg was geweest. Ik vind dit zeker de discussie waard, maar omdat het toch geen zin meer had zijn we maar de kleedkamer in gegaan. 1-1. Helaas, er had echt meer in gezeten. Het mocht niet baten.

4 mei moeten we tegen Purmerend thuis. Als we winnen komt het kampioenschap dichtbij. Maar is het nog niet zeker binnen. Alleen als Spartanen punten laat liggen zijn we kampioen. Anders moeten de komende twee wedstrijden gewonnen worden.

Een goed Pasen allemaal en tot ziens op 4 mei!