A1 heeft geen kind aan St George

U heeft allemaal kunnen meegenieten van onze zeperd tegen Always Forward A2. Ik moet zeggen dat ik achteraf de titel wel erg hard vond. Zeker toen ik die, genietend van een koppie koffie aan de bar, in de nieuwstikker op ons informatiescherm zag. Daarbij vernam ik later dat Forward A2 stiekem ook een paar A1-ers mee had genomen. De stouterds. Maar ja, gedane zaken nemen geen keer en het is op zich niet altijd verkeerd om teleurstellingen met elkaar te delen.

Met nog 2 potjes te gaan leek de doelstelling voor dit seizoen, de 3de plaats, een lastige opgave te worden. Er waren meerdere kapers op de kust met Medemblik als voornaamste vijand in dar rijtje. De 19de wedstrijd was op papier een te nemen horde. Tegenstander St George stond laatste en zit in een felle strijd met Zouaven A2 wie laatste gaat worden. Toch ben je als Koots er niet helemaal gerust op als je hoort dat er weer diverse feestjes waren gevierd de avond ervoor.

Maar goed, die vrees bleek ongegrond. Vanaf minuut 1 was duidelijk dat het krachtsverschil tussen beide teams erg groot was. Heel simpel wist Valken telkens door de Spierdijkse verdediging te penetreren en we kregen kans op kans om doelpunten te maken. Toen ook nog bleek dat de doelman niet helemaal klemvast was, was het pleit al snel beslecht.

Jeffrey scoorde 0-1 uit een corner. Jacco eiste de assist op, al vond ik de nemer van de corner (Rick) de grootste bijdrage leveren. Daarna maakte Jeffrey op magnifieke wijze met “buitenkantje rechts” de 0-2 na een steekpass van Jesse. Met de buitenkant schiet is eigenlijk een misdaad, maar voor deze keer vergaven we het Jeffrey maar.

Daarna kwam Jesse’s moment of glory. Geposteerd op de linksbackpositie, maar wel dodelijk in de afwerking. Hij scoorde maar liefst 3 maal achter elkaar! De assists kwamen van achtereenvolgens: Jaap P., Jaap vL en Jacco. Bij de 0-5 speelden we al in de 2de helft dus een officiele hattrick mag ik het niet noemen, maar bijzonder is het wel.

Jammer dat het zonnetje niet echt wilde doorbreken, want anders was het helemaal een heerlijke zondagmiddag. 0-6 van Jaap P. (assist Rick), 0-7 Jeroen (mooie steekpass van Jeffrey), 0-8 Jaap van Leijen (voorzet Jaap P.) en tenslotte 0-9 door Rick (assist Jeroen). De 10 werd net niet gehaald. Dat had vooral te maken met 2 gele kaarten voor Valken waardoor we de wedstrijd met 9 man eindigden. Heel nuttig en volkomen begrijpelijk dat spelers en scheidsrechter dit zover lieten komen. Nog meer slecht nieuws volgde na de wedstrijd. Jelmer is klaar voor het jaar vanwege een knieblessure.

Voor ik het vergeet. Frits Boon speelde als invaller een zeer verdienstelijke wedstrijd als laatste man. We snappen nu waarom de B1 kampioen is geworden. De andere uitslagen waren overigens niet ongunstig. De bronzen medaille lonkt weer. We hebben het niet helemaal in eigen hand, maar zonder geluk vaart niemand wel.

Fijne Pasen allegaar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 14-09-2024
Ochtend
Isabel/Nancy - Anita
Middag
David Homan / Jelle Bleeker
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Niels Laan, 07-09 (54 jaar)
Maarten van Warmerdam, 09-09 (16 jaar)
Tim Weverink, 09-09 (16 jaar)
Copyright © 2024 De Valken