Valken 2 heeft zijn doelstelling, behoud van de derde klasse, behaald en wel door een sensationele winstpartij tegen de directe concurrent VVS’46.

Onze aanvoerder Niels Kool liet ons vrijdag via de social media weten dat hij vader was geworden van een supergezonde echte Hollandse (8,5 pond!) jongen die luistert naar de naam Finn Kool…….

Even waren de namen Spits, Bloem of Witte door de hoofden van de ouders gegaan, maar het vooruitzicht op zijn toekomstige school zouden niet rooskleurig zijn…….
Fantastisch natuurlijk en wij wensen jullie een heerlijke tijd toe met de kleine!!

Na alle felicitaties gingen we gezamenlijk aan het ontbijt welke was geregeld door Monique…..uuuhhh Jos bedoel ik!
Uit betrouwbare bron hadden wij vernomen dat Jos alleen het brood moest regelen, maar zelfs dat was een te moeilijke opgave en kwam hij met een bevroren half brood aan……………..
Croissantjes waren prima en ook de rosbief was van bijzondere kwaliteit…..

Dan de wedstrijd van vandaag………
Ondanks de prima prestaties in de tweede seizoenshelft en vier wedstrijden voor het einde een voorsprong van acht(!) punten op de concurrentie, kon het toch gebeuren dat de wedstrijd van vandaag allesbeslissend was!

Met nog twee wedstrijden te gaan stonden we nog vijf punten voor op onze tegenstander en bij verlies zouden wij volgende week nog naar Den Helder moeten (die tegen ons kampioen kan worden) en VVS een relatief makkelijke thuiswedstrijd tegen ZAP 3 tegemoet kon zien.

Daar waar we vorig seizoen elke week moesten presteren om bovenin te blijven staan is het dit seizoen elke week knokken om uit de handen van het degradatiespook te blijven!

Onder leiding van de sterk fluitende Ali Houyeseini rolde de bal om 11:30 uur….
Nog geen minuut later speelde de laatste man van VVS de bal zomaar in de voeten van Niels Fine die een vrije doorgang kreeg richting de keeper!!
Daar waar hij vele seizoenen deze cadeautjes handig uitpakte, is het dit seizoen een ander verhaal en ook deze kans was niet aan hem besteed en schoot de bal besluiteloos recht op de keeper.

Vervolgens was het eenrichtingsverkeer naar het doel van VVS en drie prachtige 100% kansen binnen 10 minuten was het resultaat, maar zoals elke week gingen ze er wederom (nog) niet in!
In de 11e minuut kwam VVS werkelijk waar voor het eerst op onze helft en pardoes maakte zij de zeer onverdiende 0-1 waarbij laatste linie en hip hop Barney Groot niet geheel vrijuit gingen.
Valken bleef de bovenliggende partij, maar bij balverlies was het toch wel echt opletten want VVS zakte helemaal in en speelde heerlijk op de counter met de 0-1 op het scorebord.
Uiteindelijk benutte we in de 21e minuut toch één van de vele kansen en was het Edgar Visser die op fabelachtige wijze de 1-1 maakte.
Hij kwam over links dus kon niet anders dan de bal voorgeven met zijn houten poot, maar daar waar we normaal de bal kunnen gaan zoeken vloog hij nu zomaar achter de keeper in het verste kruis!!
Dat Edgar vervolgens zei dat hij dat van zijn vader heeft, was voor ons het grote bewijs dat Theo dus niet de biologische vader is……!!

Met de 1-1 stand gingen we rusten en was het tijd om ons breekijzer in te brengen en dus mocht Jeen zijn opwachting maken en moest Rukkie plaats maken.

VVS begon feller aan de tweede helft (zij hebben niets aan een gelijk spel), maar zonder echt gevaarlijk te worden.
In de 50e minuut nog een wereldkans voor ons, maar helaas………..
Twee minuten later één van de spaarzame aanvallen van VVS waarbij Mark licht aan de noodrem moest trekken en VVS een vrije trap mocht nemen op ongeveer 25 meter van het doel.
Een ouderwetse pegel was het gevolg, maar gelukkig recht op onze keeper af……….maar hip hop Barney had denk ik net zijn snotneus afgeveegd en de bal glipte zo door zijn handschoenen heen en de bal verdween in het doel 1-2.
Valken was aangeslagen en VVS kreeg zelfs een kansje op 1-3 wat echt teveel geweest zou zijn.
De minuten tikte weg in ons nadeel en de moed zakte behoorlijk in de schoenen van een ieder die aanwezig was.

Met nog twee officiële minuten ging opa Dalmulder nog maar eens langs zin directe tegenstander richting achterlijn om vervolgens de bal hard voor te geven.
De instormende Edgar kreeg de bal voor zijn voeten en via via knalde de bal tegen het net!! 2-2.
Edgar rende naar de cornervlag en deed daarbij zijn shirt uit en verdiende daarmee een prachtige gele kaart!
Deze stand was genoeg voor ons en dat wist VVS ook dus gingen ze als gekken naar voren……
In de 92e minuut maakte hip hop Barney veel goed door snel uit te trappen en deze trap bleek de voorzet te zijn voor Bart die keurig timede en de verlossende en meer dan terechte 3-2 aan te tekenen!!

Zonder iemand tekort te doen was het vandaag Edgar die een hele goede wedstrijd speelde en de titel “man of the match” dik verdiende!

Grote klasse mannen, een hele grote prestatie!