Onfortuinlijke nederlaag voor helden tegen Ve. 1

Het slotakkoord van de competitie waarin de helden op een prima 4e stek eindigen. Ongeacht het resultaat van de laatste wedstrijd tegen veteranen 1.
Zonder Doelman, Marc, Rob en Erwin L. waren er alsnog 4 wissels: menig held kwam aan de beurt.

Even werd er nog wel getwijfeld of dit duel doorgang zou vinden. De regen wist ook het sportcomplex van De Valken te vinden. Gelukkig ligt het hoofdveld er sinds een maand of twee superstrak bij, dus gewoon lekker ballen.

Vooraf zou je zeggen: Geen kans voor de helden. Kampioenskandidaat Ve.1 versloeg ons eerder kinderlijk eenvoudig, bezit simpelweg veel meer voetballend vermogen en is al een aantal jaren goed op elkaar ingespeeld.

Achteraf zou je zeggen: De uitslag is op z’n zachtst gezegd geflatteerd.

Al snel moet veteranen 1 een flinke tik incasseren. Routinier Jan Koster komt in een ongelukkig duel met Ivo niet helemaal goed uit. Een fikse enkelblessure is het gevolg waardoor ze al snel moeten wisselen.

Veteranen 1 speelt met de wind in de rug. Dat komt hun spel niet ten goede. Doordat de helden goed opgesteld staan (met een alerte keeper Dennis) moet Ve. 1 veelal de lange bal spelen. En dat is telkens een prooi voor Dennis.

Voorin maken Erwin, Edwin en Martin het de verdediging flink lastig. Zo komt Ve. 1 niet tot hun combinatievoetbal en moeten ze meer dan hun lief is doelman Gerard Laan inschakelen voor een verre trap. Ook bij Ve. 1 een meevoetballende keeper dus.

Na twintig minuten komt de beloning voor de Helden. Martin wordt door Erwin bereikt en kan richting doel. Wilfried aarzelt met ingrijpen of niet en blijft op een meter afstand staan. Martin ziet het gaatje en met een kopie van zijn eerdere goal thuis tegen Forward krult hij de bal in de verre hoek achter Gerard Laan. Op dat moment niet eens zo onterecht.

Tuurlijk, Ve. 1 krijgt ook kansen. De beste is er nog voor Wilfried die 1x in het eerste bedrijf mee naar voren stormt. Na een puike voorzet van Marco Bakker vanaf rechts staat Wilfried zomaar vogelvrij voor Dennis. De bal komt blijkbaar van zijn scheen want deze belandt hoog over.

De 1-1 valt uiteindelijk toch, op slag van rust. Volgens de helden had het nooit een goal mogen zijn, volgens Ve. 1 uiteraard wel. Michel wordt door Sander van achter de bal ontfutseld. Menigeen ziet hier een overtreding in. Sander speelt door en nu blijken er drie spelers buitenspel te staan. Scheidsrechter Groot laat door spelen, en dan is het simpel uitspelen en binnentikken. De discussie is gevoerd, dat is klaar.

Na rust enkele verse krachten bij de helden. Ve. 1 gooit er maar eens een schepje bovenop. Gedurende 15 minuten hebben ze het betere van het spel en kunnen wij er in de stromende regen alleen vanuit de counter nog wat aan doen.

De 2-1 is dan ook niet geheel onterecht. Een diepe bal rechts op Marco, hij heeft Joris in het midden bij hem. Alleen Dennis is er nog ter verdediging. Die moet kiezen, hij glijdt langs de voorzet van Marco zodat Joris simpel kan binnen tikken.

Daarna zou je verwachten dat het over is voor de helden, maar niets is minder waar. Met een hoop inzet en rust aan de bal op het middenveld (lees Mark -> absoluut de beste man op het veld vandaag!) wordt veelvuldig de vrije man gevonden. De eerste speldenprikjes komen, een aantal (indirecte!) vrije trappen ter hoogte van de 16 meter, een puike voorzet van Jaap op Martin. Laatstgenoemde kopt de bal richting windmolen op de Elbaweg…. de goal valt niet.

De slotminuten van het duel zijn helemaal volledig voor de helden. Eerst kan Jeroen bijna vrij voor de goal inschieten, maar stuitert de bal een beetje van zijn voeten. Niet veel daarna een open kans voor Erwin schuin voor de goal. Zijn schot is snoeihard richting de kruising, maar helaas voor ons heeft Gerard een redding in huis waar menig eredivisie-keeper jaloers op zou zijn. Hij bokst de bal uit de kruising.

De laatste kans is voor Martin die zichzelf vrij loopt bij een corner van Michel. Martin richting eerste paal, vrije kopkans maar de bal belandt net over de kruising. En daar blijft het bij. Ve. 1 wint en is voor nu kampioen -> WSW – SEW is afgelast en vooralsnog is nog niet bekend of dit duel wordt ingehaald.

De derde helft werd uiteraard ook nog uitgebreid gespeeld, deze wedstrijd is wel in een gelijkspel geeindigd.

Zo, dat zit er op. Het eerste seizoen met de helden als veteranen. Helaas stoppen er een aantal helden. Michel gaat zijn geluk in het 3e beproeven, Mark, Rob en Jeroen hebben aangegeven definitief te stoppen.

Topschutters 13/14:
Martin: 18
Dennis de W.: 7
Jeroen: 6
Michel: 5
Jaap-Jan: 3
Doelman: 3
Marc: 2
Erwin: 2
Mark: 2
Nick: 2
Ivo: 2
Edwin: 2
Dennis D.: 2
Niels: 1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 21-09-2024
Ochtend
Ati / Filip Niezgoda
Middag
Jelle Uhlenbeck / Boris Brieffies
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Thijs Kuip, 14-09 (16 jaar)
Megan Boyé, 15-09 (18 jaar)
Luca Boye, 15-09 (18 jaar)
Frank Hand, 15-09 (59 jaar)
Brian Appelman, 16-09 (18 jaar)
Julia van Engen, 16-09 (19 jaar)
Jesse Bakker, 17-09 (24 jaar)
Koen Huigen, 17-09 (32 jaar)
Maikel Reus, 17-09 (32 jaar)
Anna Vreeker, 17-09 (30 jaar)
Rick Laan, 19-09 (18 jaar)
Copyright © 2024 De Valken