Verslag handbalseizoen Alpha Tours E1

Verslag handbalseizoen 2013/2014 van Alpha Tours E1 . 2 juni 2014

Hallo meiden van de E1,

Afgelopen zondag kampioen geworden, en toen dacht ik, het is misschien toch wel leuk om een verslag te maken van het handbalseizoen 2013/2014.
Er is namelijk nogal wat gebeurd dit handbalseizoen. Weten jullie het nog ?
We begonnen 31-8-2013 als D1 ( !) tegen Nieuwe Niedorp. Wat waren die groot !!!!!!
En opeens moest de lat uit het doel, en was het doel voor Ilse veeeeel te groot. We verloren kansloos met 24-2. De toon was gezet, we zaten duidelijk in de verkeerde poule. Een paar wedstrijden konden we nog leuk meekomen, maar de meeste werden kansloos verloren. Ook in Sint Maarten , tegen Des verloren we kansloos met 21-4. Er zijn toen door een enthousiaste vader een paar mooie foto’s gemaakt van het lengte verschil.
Hierdoor was de beslissing om E1 te willen worden gauw gemaakt.

In de zaal begonnen we dus als Alpha Tours E1, tegen Westfriezen, 5-4 gewonnen ! Heerlijk, eindelijk weer eens gewonnen !!
Die week erop tegen Vicoria O E1. We hadden daar een beetje pech, doelpunten van Amber, maar toch ook weer niet. Uiteindelijk met 6-3 verloren.
Maar toen hadden we de smaak te pakken. Op 23 november moesten we uit naar Con zelo, die bovenaan stonden. Hun coach was een vrouw die heel raar praatte, dan weten jullie wel wie ik bedoel. Wat waren jullie daar goed, ik denk de beste wedstrijd van het seizoen, we wonnen met 9-4 !!
We wonnen bijna alle wedstrijden, en ik zag jullie allemaal groeien, qua niveau, qua spel, en qua enthousiasme. Heel leuk om te zien !! Op 14 dec. 2013 speelden we gelijk tegen Tonegido, ook zo’n vreselijke spannende wedstrijd, de hele tijd achter gestaan, 2 minuten voor tijd stonden we nog 2 doelpunten voor, maar zij maakten toch nog gelijk.
Helaas verloren we thuis ook van Victoria O. In de 1e helft hadden we echt heel veel kansen, maar de bal wilde er niet in. We verloren met 7-4, en hierdoor werd uiteindelijk Victoria O kampioen, en wij keurig 2e !!

Toen mochten we weer naar buiten, de voorjaarscompetitie, gelukkig niet meer in dezelfde als de najaarcompetitie, maar lekker als E1.

En dat liep fantastisch !
Ik pak er even een paar wedstrijden uit. Uit bij Zwaluwen wonnen we met 7-5, maar het was geen leuke wedstrijd. Zwaluwen speelde erg onsportief, de scheidsrechter werd nog een keer boos op Kees ( ! ) Myrthe werd omver geduwd, en uiteindelijk moest Sophie L. er 2 minuten uit !
Heel bijzonder, maar gelukkig lekker wel gewonnen !!

Op 17 mei thuis tegen DTS E1, die ook alles nog gewonnen hadden. Spannend dus. Met de rust stonden we 4-1 voor. Niets aan de hand zou je zeggen, maar jullie wilden het blijkbaar spannend houden, want na rust maakte DTS zomaar 3 doelpunten en stond het opeens 4-4. Kees boos, natuurlijk, dit was niet de bedoeling. Gelukkig dachten jullie dat ook, en liepen we zo weer uit naar een mooie 9-5 overwinning !!

En dan afgelopen zondag, 1 juni, de dag na de 40MM. 5 meiden hadden de 40MM gelopen, 2 meiden waren een weekend weg geweest, niet echt een goede voorbereiding op en kampioenswedstrijd. Eigenlijk waren wij al kampioen , maar als VIDO vandaag van ons zou winnen , hadden zij net zoveel punten als ons, en het doelsaldo telt dan niet, zodat dan ook VIDO kampioen zou zijn, samen met ons. Maar wij wilden natuurlijk alleen kampioen worden !!
Er moest dus minimaal gelijk gespeeld worden.
Maar VIDO was wel goed, ze stonden na 10 minuten , zomaar met 2-0 voor. Een hele gevaarlijke speelster van hen, maakte 2 hele mooie doelpunten. Maar Fee en Danique zorgden er vervolgens voor dat zij niet meer kon scoren, door heel goed te verdedigen.
Door een paar mooie doelpunten van ons , kwamen we op 3-2 voor !
Helaas, door een paar “mazzel “doelpunten van VIDO kwamen zij toch weer voor, 4-3 met rust, voor VIDO.
In de kleedkamer goed doorgenomen, Danique ging ervoor zorgen dat de beste speelster van hen niet meer aan de bal zou komen, en wij gingen proberen te scoren.
Helaas maakte Vido toch 3-5, maar een paar prachtige doelpunten later stond het 8 minuten voor tijd 5-5. Dan waren wij kampioen …
4 minuten voor tijd maakte VIDO er toch weer 5-6 van, dan was VIDO kampioen.
Maar 2 minuten voor tijd maakten wij toch de 6-6, daarna de wedstrijd goed uitgespeeld en KAMPIOEN !!!!!!

De meeste ouders waren op deze wedstrijd afgekomen, Sandra zorgde voor de champagne, het jeugdbestuur had medailles, lekkere snoep en bloemen geregeld, en daarna lekker even in de kantine snoep/ijs en drinken gehad !!

Tussendoor moesten we ook nog voor de beker. Dat ging heel goed, maar uiteindelijk was Tornado toch te sterk. Gelukkig maar, want de finale was gepland op zaterdag 31 mei, de dag van de40MM…

Meiden, ik heb een heel leuk seizoen met jullie gehad. De meeste keren waren jullie allemaal op de training, zodat ik de dingen die in de wedstrijd niet goed gingen , goed konden trainen. En ik zag jullie iedere week beter worden.

Tot slot wil ik jullie allemaal een groot compliment geven :

– Ilse, werd in de voorjaarcompetitie uiteindelijk toch vaste keepster, je ging elke wedstrijd beter keepen, hartstikke goed !!
– Fee, je 1e handbalseizoen, je ging het handballen steeds leuker vinden, en je gaat heel goed worden ! Prachtige “cirkel”doelpunten kan je maken. Klasse
– Imme, ook jou 1e jaar, het gaat steeds beter, op de training durf ik bijna niet meer op doel als jij gooit, zo hard !! Alleen in de wedstrijd lukt dat nog niet altijd, maar dat gaat volgend jaar zeker gebeuren !!
– Esmay, ook jou 1e jaar. Jij wordt ook steeds beter, jouw hoogtepunt was thuis tegen Con Zelo, we wonnen met 7-6, en jij maakte de winnende, wat was je blij !!
– Sophie B., durft ook steeds meer, gooit nu ook regelmatig op doel, maakt vanuit de hoek soms de meest mooie doelpunten, niet hard, maar wel gericht !!
– Myrthe, altijd fanatiek, wil altijd winnen, voorop in de strijd, prachtig om jou te zien handballen !! Mooie break-doelpunten, maar ook kogels vanuit de 2e lijn !!
– Amber, maakt prachtige doelpunten vanuit de hoek, maar ook vaak vanuit de 2e lijn, soms onderhands, vaak verrassend !!
– Marije, scoort zeer regelmatig, mooi vanuit de hoek, met een mooi “stuitje”, dat zijn de mooiste !!
– Danique, kan fantastisch keepen, maar ook heel goed handballen, lekker fanatiek, kan heel goed de beste speelsters van de tegenpartij het heel lastig maken.
– Sophie L. , heel fanatiek, wil ook altijd winnen, scoort veel, maar gaat ook steeds beter het spel verdelen, en zorgt ervoor dat anderen vanuit alle hoeken kunnen scoren. Prachtig om te zien !!

Meiden, jullie zien mij ook altijd schrijven tijdens de wedstrijden, ik schrijf nl. de doelpunten op, en hoe en wie ik moet wisselen. Zo kunnen jullie zien wie de doelpunten heeft gemaakt. Leuk voor later !Het maakt mij niet wie er scoort, maar ik vind het heel mooi om te zien dat jullie vanuit alle hoeken weten te scoren. Hoekdoelpunten/cirkeldoelpunten, vanuit de 2e lijn, soms al een break. Heel mooi om te zien.

Ook wil ik de ouders heel erg bedanken voor dit mooie jaar, zonder jullie zou het een stuk minder gezellig zijn ! Altijd aanwezig op een hele leuke manier aanmoediging. Bedankt !!